Mission i Rumænien
Mission i Rumænien
Første mats 2006 rejste familien Pascu til Rumænien, udsendt af Det Danske Missionsforbund, for at varetage det nyoprettede missionsfelt i Nordøstrumænien. Onesti, i Bacau amt, blev basen for deres arbejde.
Men det hele begyndt mange år før. Historien om Det Danske Missionsforbunds kontakter i Rumænien begyndte lige efter kommunismens fald, og mordet på Rumæniens præsident Ceausescu, i julen 1989.

I 1991 rejste John Nielsen til Rumænien sammen med Ingulf Diesen, fra Norge. De holdt nogle evangeliske møder i Bukarest. Deres opmærksomhed blev derefter rette mod byen Onesti, hvor de holdt evangeliske møder i Casa de Cultura (kulturhuset). De kristne der var i byen, var koncentreret om en evangelisk frikirkelig forsamling, der var ledet af Cornels far og mor, Elena og Stefan Pascu. På grund af Stefans pludselige død samme år, overtog Cornel ledelsen af den nystartede menighed.
 I 1996 arrangerede Bethaniakirken i Aalborg en tur til Rumænien med nødhjælp, med på turen var også gospelkoret High Praise. I koret sang bl.a. en sød lyshåret pige fra Aalborg, hendes navn var Dorthe Sørensen.
I løbet af de få dage koret var i Onesti, nåede Dorthe og Cornel at blive forelskede. Det resulterede i at Cornel rejste til Danmark i 1997 og i 1998 blev Dorthe og Cornel gift.
Fra begyndelsen af deres ægteskab kunne de begge mærke, at Gud ville noget særligt med dem, og kaldet til mission i Rumænien voksede støt, i de 8 år de boede sammen, i Danmark.
Familien Pascu består af Sara, Jonathan, Dorthe og Cornel.
 
Primære tjeneste

Deres primære tjeneste er at hjælpe menigheder lokalområdet, samt at arbejde for etablering af menighed i Onesti.
En stor del af tjenesten består i at være behjælpelig, i disse menigheder, med forkyndelse og bibelundervisning. 

De har også arbejdet målrettet med evangelisation i mange landsbyer (Poduri, Marsesti, Berzunti m. fi.) Mange mennesker er på den måde nået med evangeliet om Jesus Kristus. Se billeder her

Bibel- og lederskole
I 2021 vil vi begynde undervisning for ledere og forkyndere fra forskellige menigheder i området omkring Onesti. Vi kan se behovet, og det er vigtigt, at ledere og forkyndere får en god undervisning, som kan udruste dem i tjenesten. Cornel og andre vil stå for undervisningen. Cornel sluttede i efteråret 2020 sin Master i ledelse og teologi. I forbindelse med sin undervisning har Cornel opbygget et netværk af undervisere og ledere, som kan hjælpe med undervisningen.
Gennem vores menighed, i Onesti, ønsker vi at være til inspiration og velsignelse for hele området. 

Socialt arbejde.
Ved siden af arbejdet i menighederne, yder både Dorthe, Cornel og Elena (Cornels mor) også et kæmpe arbejde, ved at formidle gaver fra enkeltpersoner og menigheder i Danmark, til fattige familier, hjemløse og børn i Rumænien.

De står også for kontakt til de rumænske skolebørn i Det Danske Missionsforbunds Skolebørnsprojekt, de hjælper med indkøbene til skolebørnene, og de vejleder og rådgiver også skolebørnsfamilierne bl.a. med hensyn til sundhed og hygiejne. 

Dorthe og Cornel har to børn, Jonathan og Sara.  
Klik her for at få dit eget GoMINIsite