Nyhedsbrev
Kære venner i Kristus,
 
Fra et sommervarmt Rumænien med langt over 30 grader, skriver vi denne hilsen til jer. Vi glæder os over den lyse tid, som giver os lidt længere dage, godt humør og masser af gåpåmod i tjenesten.
 
Voroneti 2019 
Med stor glæde kan vi nu se tilbage på en fantastisk uge i Voronet, Suceava. Vi er så taknemlige for at vi igen, med støtte fra Danmark og Norge, kunne drage godt 60 børn, teenagere og voksne på lejr. Vi havde en skøn tid både i de mindre grupper og til fællesmøderne. Det var Cornel og Alin, der sammen med en amerikaner stod for undervisningen. Det var så dejligt at se, at der igen var rigtig mange der gik frem for at tage imod Jesus i deres hjerter. Blandt dem der gik frem var også Malina og hendes søster, de to piger fra Albele, der i løbet af maj måned mistede både deres mor og mormor. Vi glæder os så meget over at de to piger fik en rigtig god uge som har forvandlet deres liv for altid. Vi kunne tydeligt mærke, hvor godt det var for dem at være med. Det var også igen i år tydeligt at se hvor stor en fest, det var for de fattigste af vores deltagere, at få 3 solide måltider om dagen, det får de bestemt ikke der hjemme.
 
Liv og vækst
I juli måned var Cornel og jeg inviteret til at deltage et par dage på Liv og Vækst festival i Norge, det er Den Norske Missionskirkes sommerstævne. Den første aften blev vi pænt præsenteret på scenen i den store hal og den efterfølgende dag havde vi om eftermiddagen et seminar, hvor vi med powerpoint og videoer fortalte om vores tjeneste i Rumænien. Bagefter var der god tid til at de fremmødte kunne stille spørgsmål, og vi fik også en god snak med de spejderledere, som kommer og besøger os sammen med en flok spejdere i begyndelsen af oktober.  Vi havde nogle dejlige dage i fællesskab med vores norske venner og bekendte, som tog sig rigtig godt af os.
 
Evangelisering
Vi har igen været  ude i landsbyer og i udkanten af Onești for at evangelisere, blandt andet sammen med den engelske missionær Robert, som vi også tidligere har haft besøg af. Vi har også haft en stor fest for børnene i Poduri, hvor alle har fået diplomer og en æske chokolade. Det er vigtigt at plante Guds Ord i deres hjerter. For mange år siden, da vi begyndte at arbejdet i Poduri, var mange af dem, som kommer i teltet, små børn, i dag er de gift og har børn og leder lovsang. Det er fantastisk hvordan Guds Ord arbejder i deres hjerter. Flere af dem, som blev døbt i Onești i  januar, har store problemer i deres familier på grund af det valg de tog, bed for dem og deres familier.   
 

 
Bryllup
I søndags havde vi for første gang bryllup i vores egen kirke. Det var Ionut fra Albele, som blev gift med en sød pige, Veronica, fra Botosani. Det var Cornel, der viede dem og Marian Ghidarcă, en præst fra Darmanesti, der talte.  Det blev et smukt bryllup med en dejlige fest bagefter. Blandt gæsterne var også Heine Gjerløv fra Danmark, som Ionut har arbejdet for både på Færørne og i Danmark. Udover vores egen lovsangsgruppe, var det sangeren og evangelisten Ionut Stoica der leverede sang og musik både i kirken og til festen. 
 
Familien
Vi har det godt alle fire, Sara og Jonathan og jeg har haft nogle dejlige uger sammen med familie i Danmark. Cornel var kun med os i en uge, hvoraf vi jo også var et par dage i Norge, så han fik ikke så megen tid i Danmark, men det var rigtig hyggeligt, så længe det varede. Inden  vi var i Danmark havde vi besøg af Cornels bror Gabi og hele familien fra Grindsted, som vi også havde nogle dejlige dage sammen med. Sara og Jonathan glæder sig over at de stadig har næsten en måned tilbage af sommerferien. 
 
Bedeemner:
Tak for endnu en fantastisk lejr i Voroneț og nogle velsignede dage på Liv og Vækst festival i Norge. 
Bed fortsat for Malina og hendes søster Diana, at de må finde trøst og styrke i Jesus. 
Bed for det nygifte par Veronica og Ionut, deres fremtidsplaner og at Gud må velsigne deres ægteskab.
Bed for os som familie, at Gud forsat må holde sin stærke hånd over os.
 
Med ønske og Guds fred
 
Dorthe og Cornel
Orienterings- og bedebrev d. 13. juni 2019 fra Rumænien.
 
Kære Venner i Jesu Kristus
 
Så står sommeren for døren med alle de skønne lejre og stævner. Må det blive en rigtig velsignet tid med plads til fordybelse og rekreation, det trænger vi vist til både i Danmark og Rumænien.
 
Besøg fra USA
I begyndelsen af maj havde vi, til stor velsignelse og opmuntring for os alle, besøg af dr. Eddie Ildenfoso fra Los Angeles, Californien. Han er en af Cornels professorer på Covingtion Bibel Institute. Han delte Guds ord med os i 9 dage fra morgen til aften både i Onesti, Poduri og Albele i kirken, i fri luft og i private hjem. Han er et fantastisk menneske med en enorm bibelsk viden og en levende tro ud over det sædvanlige. Hans prædikener og undervisning er så dyb og gribende, det er teologi på højt plan, der gang på gang bliver underbygget af hans egne ubegribelige oplevelser. Vi lærte rigtig meget om, hvor vigtigt det er at fylde os med Guds ord hver eneste dag, og ikke bare læse men studere bibelen. Allerede nu kan vi se frem til at få besøg af Eddie og hans hustru igen, det bliver hen mod slutningen af året.
 
Udflugt til Poduri
 I begyndelsen af maj var vi sammen med ca. 100 unge fra Onești og omegn til et stort børnearrangement i Poduri. Vi sang, legede, delte Guds Ord og bagte snobrød over bål. Vores familie fra Danmark var også med os og dr. Eddie Ildenfoso delte Guds Ord. Det var rigtig hyggeligt at være sammen med så mange børn som elsker Jesus og ønsker at leve for Ham. De fleste af børnene kommer fra kirkefremmede familier. 

Malina fra Albele
I løbet af maj måned har vi fået kontakt til en ny familie, der står i den sværeste tænkelige situation. Malina på 16 år går i klasse med vores Jonathan og kommer fra Albele. For nogle år siden mistede hun sin far. Af ukendte årsager valgte han at gøre en ende på sit liv ved at kaste sig ud foran toget. Efterfølgende blev hendes mor syg af kræft og for et par uger siden tabte hun kampen mod den hårde sygdom og efterlod sig sine to piger. Morens sygdom og død tog så hårdt på pigernes mormor, at hun fik et slagtilfælde som har gjort hende lam og ude afstand til at tale. Efter at vi med venner fra Danmark besøgte familien en af de sidste dage i maj, har pigerne også mistet deres mormor. De er nu flyttet hen til en moster, for deres alkoholiserede morfar kan ikke tage sig af dem.
 
Vi vil rigtig gerne hjælpe og støtte de to piger, så vi har inviteret dem til at komme med os på lejr i Voronet i næste uge. Til vores store glæde har de allerede sagt ja, vi er overbeviste om at det bliver rigtig godt for dem. Vi har også taget Malina med i DDM's skoleprojekt. 
 

 
Børnefest i Onești
Onsdag 12. juni vi har haft en fantastisk børne/teenagefest i Onești. Alle har fået diplomer og chokolade for deres indsats i børneklubben. De fleste af dem er meget trofaste og de har fået rigtig meget bibelundervisning i løbet af året. I næste uge skal vi sammen med en stor gruppe børn på sommerlejr i Voronet Suceava. Alle glæder sig rigtig meget til det. Vi er i fuld gang med forberedelser af lejren hvor vi skal være sammen med mange børe fra andre steder i landet. 
 
Besøg fra Danmark
I slutningen af maj kunne vi glæde os over at have besøg af vores svigerinde Heidi fra Grindsted, som kom sammen med Erna og Christian samt to skønne piger fra Vestermarkskirken. De kom med en nødhjælpstransport til stor glæde og opmuntring for børnene i Poduri og andre steder i området. Det var sammen med dem vi besøgte Malinas familie i Albele. De var også med på to skønne gudstjenester i Onesti og Poduri, hvor de medvirkede med sang, vidnesbyrd og hilsner.  
 
Familien
Vi har det godt alle fire, selvom vi har rigtig travlt. Sara og Jonathan glæder sig ustyrligt til at få sommerferie på fredag. Vi glæder os til at komme en tur hjem til Danmark for være lidt sammen med familien og nyde den danske sommer.
 
Bedeemner:
Tak for den stor velsignelse Eddies besøg har været for vores menighed og område. 
Bed for Malina og hendes søster. de kender ikke Jesus personligt, men de er elsket af Ham.
Bed for lejren i Voronet, Suceava i perioden 17-22 juni. Bed om Guds beskyttelse på hele turen.
Bed for os som familie at Gud forsat må holde sin stærke beskyttende hånd over os.
 
Med ønsker og Guds Fred
 
Dorthe og Cornel
Kære Venner i Kristus
 
I anledning af Påskehøjtiden som er over os, dog en uge senere end i Danmark, hilser vi jer med ordene CRISTOS A INVIAT (Kristus er opstanden).
Det er altid fantastisk, når vi sammen kan mindes hvad Jesus gjorde for os gennem hans død og opstandelse. I Rumænien er Påsken næsten en større højtid end Julen, alle gør store forberedelser i form af forårsrengøring og madlavning.
 
Påske
I søndags have vi en dejlig gudstjeneste hvor vi fejrede Jesu indtog i Jerusalem, i aften (skærtorsdag) skal vi have en stille gudstjeneste hvor 
vi skal dele nadver sammen og mindes Jesu tilfangetagelse, lidelser og død. På søndag har vi så festgudstjeneste i vores egen kirke om formiddagen og i Albele om eftermiddagen hvor vi store som små samme vil fejre Jesus opstandelse, den største sejr af alle.
 
Nybagte forældre i Poduri
Så er den lille dreng blevet født i Poduri. I første omgang blev den lille nyfødte dreng taget fra sin mor, som intet fik at vide, hverken om han levede eller var død. Hun vidste kun at han blev overflyttet til et andet sygehus. Efter nogle dage blev hun så genforenet med sin søn og de fik lov til at komme hjem. 
Desværre ser det ikke så godt ud, drengens hoved er tydeligt deformt på grund af den misdannede hjerne og han har også problemer med hjerte og vejrtrækning. 
Han har også problemer med at spise, så af den grund skal han på sygehuset igen. Familien har hårdt brug for vores forbøn, for de står magtesløse i en svær situation. Men de har ikke tabt modet, det er stærkt at se hvordan de klarer at holde fanen højt.
 
Besøg fra Lindenborg
I begyndelsen af april havde vi igen glæden af at få besøg af to lærer og fire elever fra efterskolen Lindenborg, som traditionen tro var ledsaget af Britta og Arne fra Tylstrup. Vi havde nogle dejlige dage sammen fyldt med familiebesøg, børne/teenage møde hos os i Onesti og evangelisk møde med maduddeling i Poduri. Vi kunne tydeligt mærke at de mange familiebesøg gjorde stort indtryk på de danske elever, det er jo dog nogle helt andre forhold end de er vant til. En tur til Albele blev der også plads til, det har altid været en stor oplevelse for alle de gæster vi har haft med der ud.
 

 
Engelsk besøg
Samme dag som vores gæster fra Lindenborg rejste hjem til Danmark fik vi om aftenen besøg af Robert, en ung englænder bosiddende i Dorohoi i det nordlige Rumænien. Det var stærkt at lære den unge mand at kende. Han kommer fra en ikke troende skilsmissefamilie, men har valgt at følge Jesus af hele sit hjerte. 
Han har studeret teologi forskellige steder i Europa og tjener nu i en rumænsk baptistkirke. Han talte Guds ord hos os søndag formiddag og om eftermiddagen i Poduri.
 
Familien
Vi har det godt og er raske alle fire. Den første søndag i april var Sara, Jonathan og jeg i Danmark til kusine Rebeccas konfirmation i Grindsted. 
Det var rigtig dejligt at kunne være med til det. I morgen, langfredag, får vi besøg af mormor og morfar, så igen i år får de lov til at fejre Påske hele to gange. Vi glæder os til at være sammen med dem igen, og så er det jo helt perfekt at Sara og Jonathan har påskeferie medens de er her.
 
Bedeemner
Bed for Påskens forskellige arrangementer, at Jesus må blive æret og ophøjet, for hans storhed.
Bed for den lille dreng og hans forældre at Jesus må holde dem i sin hånd og bære dem igennem.
Tak for et dejligt besøg fra Lindenborg, mange både danskere og rumænere blev bevæget og opmuntret.
Bed for Robert, det er ikke altid let, når familien ikke er med på vejen.
Bed for mormor og morfar, som lige nu er på vej, at de må nå sikkert frem til os her i Onesti i morgen aften.
 
Med ønske om Guds fred og velsignelse
 
Dorthe og Cornel
Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 14. marts 2019 fra Rumænien.

 
Kære Venner
 
Vi skriver til jer fra et Rumænien, der lige har hilst foråret velkommen. Den 1. marts er en særlig dag, hvor man giver hinanden martisori (små brocher) i anledningen af at det er den første forårsdag. Det var en skøn dag, hvor vejret viste sig fra sin pæne side og fuglene kvidrede så smukt efter en lang vinter.
 
Besøg fra Norge
I slutningen af februar havde vi igen glæden af få besøg af en flok konfirmander fra Norge. Vi havde nogle dejlige dage sammen, hvor vi besøgte forskellige trængende familier. Det var stærkt for de unge teenagere at se hvor hårdt livet kan være. De var også med til evangeliske møder både i Poduri og Marcesti, hvor flere mennesker valgte at følge Jesus. Onsdag aften var de sammen med os på vores teenagemøde hvor vi fik sunget både på rumænsk og norsk og lyttede til Guds Ord.
 
Kvindemøder
For en lille måned siden begyndte vi at samle kvinderne i vores menighed hver onsdag eftermiddag til bedemøde. Vi er 15 til 20 personer, som har et dejligt fællesskab, hvor vi hver gang samtaler ud fra et i forvejen aftalt emne fra Guds Ord. Det er vigtigt at stå sammen og løfte hinanden i bøn, som er en kraftfuld beskyttelse mod den ondes angreb. I dag (13. marts) skal vi snakke om Esters bog, en smuk og stærk beretning. For et par uger siden havde vi også et fantastisk møde med kvinder fra alle evangeliske menigheder i byen. Temaet var: ,,Forhindringer i bøn”. Vi skal mødes hver måned, næste gang den 30. marts i baptistkirken. 
 

 
Mors dag
Den 8. marts var det mors dag. Det fejrede vi i søndags, hvor der var forskellige indslag (sange, digte, citater) med fokus på mødrenes betydning. Cornel forkyndte fra Ordsprogenes bog 31 ,,Portræt af en ideel kvinde”. Til slut fik alle kvinder og piger en blomst med tilknyttet bibelvers. Det er vigtigt at vi husker at værdsætte hinanden, som mødre har vi et stort ansvar for vores familier. 
 
Vordende forældre
I Poduri er der en af de unge familier, der venter deres første barn. Hele graviditeten har de gået til kontrol, og har hver gang fået at vide at alt ser ud som det skal. Men nu, hvor den vordende mor er i niende måneder og snart skal føde, har familen lige fået at vide at deres ufødte søn har flere komplikationer. Hans hjerne har ikke udviklet sig som den skal og der er også problemer med hans hænder og det ene ben. Det unge par har taget imod Jesus for kun seks måneder siden, så det er en svær prøvelse for dem og de har hårdt brug for forbøn.
 
Familien
Vi har det godt alle fire, Cornel er igen afsted på en ugens ophold på Covington Theological Seminary i Timișoara, så vi tre andre er alene hjemme. Vi glæder os af hele hjertet over den tjeneste vi står i, vi ønsker bare at stå til rådighed og blive brugt af Gud. 
 
Bedeemner:
Tak for nogle dejlige dage sammen med vores norske gæster.
Bed for vores nyopstartede kvindemøder.
Bed for den unge familie fra Poduri, som har det så svært.
Bed for os som familie, at Gud fortsat må holde sin stærke beskyttende hånd over os hver eneste dag.
 
Med ønske om Guds fred
 
Dorthe og Cornel
Orienterings- og bedebrev d. 31. januar 2019 fra Rumænien.
 
Kære Venner i Kristus
 
Fra et stadigt hvidt og sneklædt Rumænien skriver vi denne hilsen til jer. Med taknemlighed over året der er gået, ser vi med stor forventning frem til hvad det nye år, vi lige har taget hul på, vil bringe. En ting ved vi, at vi ønsker at bruge det kommende er år til at bringe Gud ære.
 
Julens mange og skønne arrangementer
Hele december måned har været en travl og fantastisk tid for os. Vi glæder os af hele hjertet over at det denne gang har været muligt for os at holde julefest 10 forskellige steder for over i alt 800 børn foruden voksne. Særligt julefesten i Tulcea gjorde stort indtryk på os. Da vi få måneder forinden var derude til Daniels begravelse, følte vi stærkt at vi skulle komme tilbage for at støtte og opmuntre det børnearbejde Daniel og hans søster Ionela havde startet. 
 
Da vi kom derud 2. juledag blev vi helt overvældet af de mange mennesker i landsbyens kulturhus der ventede på os. Ionela havde også forberedt et flot program med de børn hun forsat samler hver uge. Cornel forkyndte Guds Ord og mange valgte at følge Jesus. Det var så meningsfyldt at få lov at dele julens glade og sande budskab med de langt over hundrede ikke-troende der sad i salen. Det var virkelig den lange køretur på 5 timer hver vej, værd. 
 
Vi vil gerne sende en stor tak til alle som har været med til at støtte dette økonomisk, og dermed været med til at gøre det til en realitet. Alle steder, Poduri, Cont, Tuta, Albele, Balaneasa, Sanduleni, Onesti, Tg. Ocna og Caiuti, blev vi mødt af glade og forventningsfulde børn. Alle var åbne for evangeliet og der blev bedt til frelse med mange. Det er et stort privilegium at få lov til at dele det glade budskab om vores frelser og Herre Jesus for så mange på så kort tid. 
Juleposerne, som vi havde med og delte ud til børne alle stederne vakte også stor glæde, for realiteten er, at for mange af børnene er det deres eneste julegave. 
 
Klik for video fra hulefester her:  https://www.youtube.com/watch?v=bgnk4b3Nrko og billeder her:  https://photos.app.goo.gl/PGwFu4Sckf1nyjTt8
 
Dåbsgudstjeneste i Onesti
Den første søndag i det nye år, havde vi den store glæde at have dåbsgudstjeneste med hele 9 kandidater, som Cornel døbte sammen med præsten Marian fra Darmanesti. Det blev en fantastisk og stærk formiddag med fuldt hus. Det er altid stærkt og bevægende, når der er dåb, især når man kan se hvordan troen har forvandlet det ene liv efter det andet på fuldstændig forunderlig vis. Må Gud bevarer alle 9 i troen på Ham, for det er ikke altid let, især ikke når familien ikke billiger og derfor skaber problemer. Klik på billeder fra dåb: https://photos.app.goo.gl/dn24SCFaZN9sHLVYA
 

 
Begravelser
Det nye år har også allerede budt på et par svære situationer. Først var det Cornels mors nære kusine på 56, der helt uventet fik hjertestop og døde under et helbredstjek på sygehuset i Iasi; en kvinde med et stort og tjenende hjerte. Det er et stort chok for hendes mand Gelu og deres to døtre, der nu skal bearbejde sorgen og savnet. Der var rigtig mange mennesker med til begravelsen, hvor Cornel forkyndte Guds Ord et par gange. 
Kun en uge senere blev Cornels kusines Garofita ramt, hendes mand på godt 50 døde pludseligt ved siden af hende i sengen af influenza. 
Sammen med sine børn går hun også en svær tid i møde. 
 
Besøg hos fattige familier
De sidste uger har vi også besøgt og hjulpet en del fattige familier, som har det svært og kæmper med forskellige problemer. Vi vil gerne være der for dem,  og gøre en forskel. Hver gang vi besøger nogen, bede vi for dem og opmuntrer så godt vi kan blandt andet til at komme til gudstjeneste, for menigheden er et fantastisk sted at være og blive fyldt af Guds fred og glæde. 
 
Familien
Vi har det godt alle fire og nyder det smukke vintervejr, der omgiver os. 1. februar afslutter Sara og Jonathan skoleårets første semester, og så har de en uges ferie inden de skal tage hul på det næste. Det er dem vel undt med lidt ferie, for skolen kræver meget af dem. I morgen tage vi en weekend til Norge for at besøge misjonskirken i Lyngdal og den rumænske menighed i Bø. Vi glæder os til at forkynde Guds Ord og præsentere arbejdet i Rumænien. 
 
Bede emner:
Tak for alle de dejlige julefester og for alle der har været med til at gøre det muligt.
Bed for de 9 der lige er blevet døbt, at Gud må styrke og bevare dem i troen på Ham
Bed for Gelu og Garfita og deres familier, at Gud må bære dem igennem denne svære tid.
Bed for os som familie at Gud forsat må holde sin stærke hånd over os hver eneste dag.
 
Med ønsket om et Velsignet Nytår
 
Dorthe og Cornel
 

Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 29. november 2018 fra Rumænien.

 
Kære Venner i Kristus
 
Fra et Rumænien klædt i hvidt og med julen, der nærmer sig, i tankerne skriver vi denne hilsen til jer. Det er en travl men glædelig og opmuntrende tid vi går i møde her ved afslutningen af det mørke efterår. Håber I har det godt allesammen. Tak for året der snart er gået, tak for jeres forbøn og støtte på alle måder. 
 
Evangeliske møder
I midten af oktober havde vi et fantastisk møde i vores nye lokaler. Vi havde besøg af evangelisten Florin Ianovici og hans team fra Bucuresti. Der var god plads selvom vi var over 200 samlet til et velsignet møde, med dejlig sang, musik og Guds ord der blev talt til frelse. Mange blev rørt af Gud og flere gik frem for at tage imod Jesus, 
som deres personlige frelser. Her kan I se et par video fra Onești https://www.youtube.com/watch?v=jAEV-VTp7xo og her https://www.youtube.com/watch?v=1x1uP67Enzg
 
I slutningen af oktober, var vi til et friluftsmøde i sigøjnerlandsbyen Berzunti. Det er vigtigt at opmuntre de troende der, som samles ugentligt i private hjem. 
Alin med nogle unge fra Poduri var med for at fortælle deres vidnesbyrd. Folk er meget religiøse og virker ikke interesseret i at høre Evangeliet, men Gud har åbnet nogle døre for os og vi kan mærke meget stærkt at Han vil noget med denne landsby. Derfor vil vi fortsat evangelisere og vise Guds kærlighed. 
 
Hver første søndag aften i måneden besøger vi menigheden i Albele, landsbyen hvor Cornel kommer fra. Denne lille menighed har meget brug opmuntring. 
Mange af de gamle er gået bort og de unge søger til storbyerne eller udlandet. I sidste weekend havde vi besøg af en evangelist fra Italien, han blev tolket af Stefan, der er tidligere katolsk præst. Vi holdt sammen med dem evangeliske møder i Onești, Cont, og Poduri. De har begge et rigtig stærkt vidnesbyrd. 
 

 
Besøg fra Danmark
Midt i oktober fik vi besøg af Erna & Christian sammen med nogle af deres venner fra Grindsted. De var med os på møder, i børneklubben i Onești og til bryllup i Poduri. Vi besøgte flere fattige familier, som fik lidt tøj og smågaver fra Danmark. Deres besøg har været en opmuntring og velsignelse. 
 
Høstfest i Onești & Dåb i Poduri
Første søndag i november havde vi høstgudstjenste i Onești. Lokalet blev flot dekoreret med frugt og grønsager som folk bragte med glæde i Guds hus. Der var mange til gudstjeneste. Om eftermiddagen kunne vi glæde os over at havde dåb i Poduri, hvor 6 personer er blevet døbt. Det er det tredje gang at vi haft dåb i Poduri siden vi har installeret teltet for 3 år siden, indtil nu er 30 personer der blevet døbt. Der er jubel i himlen hver gang der er en der bekræfter sin tro på Jesus gennem dåben. 
 
Til Januar skal vi have dåb i Onesti, det glæder vi os rigtig meget til. De næste 3 søndag vil Cornel samles med dem der gerne vil døbes for at undervise dem  i Guds Ord. Det er vigtigt at alle får en god forståelse af hvad dåben betyder. Der blev også holdt et kursus i Poduri for alle dem som er blevet døbt.
 
Familien
Vi har det godt alle fire og glæder os over den tjeneste vi står i. Sara og Jonathan har travlt med skolen, der er meget at se til. Sara er begyndt at gå til sangundervisning igen. Vi kan mærke at det er rigtig godt for hende. Det giver hende både mod og lyst til at synge i kirken. Cornel har igen været i Lugoj, hvor han har haft en spændende og velsignet uge på Covington Bible Institute. Han har nu et år tilbage af sin master, der tager 3 år i alt. 
 
Bedeemner
Tak Gud for Guds Ord som blev plantet i mange hjerter. Bed for alle dem der er blevet rørt af Gud og har valgt at følge Ham på mødet med Ianovici.
Tak for de seks personer der blev døbt i Poduri, bed at Gud må styrke og bevare dem i troen. Mange af deres venner er ikke glade for deres beslutning.
Bed for de mange julearrangementer, der ligger foran os. Vi skal bringe budskabet om Frelseren der blev født til mange børn og voksne i vores område. 
Bed for os som familie, at Gud forsat må holde sin stærke og beskyttende hånd over os.
 
Vi ønsker jer alle en dejlig og velsignet julehøjtid. 
 
Dorthe og Cornel
Orienterings- og bedebrev d. 23. august 2018 fra Rumænien.
 
Kære venner i Kristus
 
Sommeren nærmer sig sin afslutning og efteråret står for døren med blæst, regn og løvfald. Med sommerens dejlige oplevelser i bagagen og efterårets spændende aktiviteter i tankerne skriver vi denne hilsen til jer. Håber I og jeres familier har haft en god sommer med skønne oplevelser. 
 
Teenagelejr 
Igen i år havde vi den store glæde at tage afsted med en stor gruppe børn, unge og voksne på lejr i det naturskønne Voronet. Med bus og to personbiler drog vi 58 personer afsted fra Onesti og område på lejr mandag d.18. juni. Vi havde en fantastisk uge med spændende program. 
Lejrens tema i år var, ”Åndens frugt", og hver dag underviste Cornel og et par andre ledere til fællesmøder i sportshallen. Hver morgen var der samvær og undervisning i de 6 grupper, som alle deltagere blev inddelt i. Det flotte vejr gav rig mulighed for sportsaktiviteter som var med til at styrke sammenholdet. 
 
Vi er dybt taknemlige for den store hjælp vi har fået til dette projekt. Det har så ufattelig stor betydning for vores børn og unge som igen i år gik frem til forbøn i stort tal for at tage imod Jesus i deres hjerter. Klik på link for video fra lejr: https://www.youtube.com/watch?v=oVvRStr32uA
 
Kort efter vi var på lejr var vi i Cont til et børnearrangement, det var dejligt igen at være sammen med en masse børn som ønsker at lære Jesus at kende. De sidste par år er mange fra deres menighed rejst til udlandet for at arbejde, så der er meget brug for opmuntring og støtte. 
Sommerstævne 
Det er altid dejligt at komme hjem og være med på sommerstævne på Lindenborg og møde alle vores kære venner og bekendte som støtter op om vores tjeneste. Det varmer vores hjerter, når vi tænker på alle dem der trofast mødte op for at høre hvad nyt vi og de andre missionsfelter havde at fortælle, og det opbyggede os at være med til de forskellige møder med fantastisk lovsang. Især onsdag aften med fremføring af markusevangeliet gjorde indtryk på os.
Mendens vi var i Danmark forkyndte Cornel også i Bethaniakirken i Ålborg og i den rumænske menighed i Herning. 
 
 
 

Besøg af Oana og Catalin Mustatea
Søndag d. 5.august havde vi besøg af sangeren Oana og hendes mand Catalin. Oana leder i det daglige lovsang i den rumænske menighed i Bø i Norge, men hun synger også i den kendte rumænske sanggruppe ”Speranta". Det var fantastisk at lytte til hende dejlige stemme både søndag formiddag hos os i Onesti og om eftermiddagen i mødeteltet i Poduri. Hun sang både flotte nye og gode gamle sange som talte til hjertet på hver sin måde.
 
Familien
Vi har nydt alle fire at være hjemme i Danmark. Sara, Jonathan og jeg tog afsted et par uger før Cornel, for være sammen med mormor, morfar og moster blandt andet i Løkken i vores dejlige gamle sommerhus. Cornel stødte til da vi kom over på Lindenborg til sommerstævnet og efterfølgende havde vi også et par dage sammen med Cornels bror Gabi og hans familie i Grindsted.
 
Sara og Jonathan har stadigvæk et par ugers sommerferie tilbage inden skolen begynder igen. Det bliver spændene for Jonathan at tage hul på et nyt kapitel, når han skal starte på gymnasiet.
 
 
 
 
Bedeemner:
Tak for en fantastisk sommerlejr, bed for de mange børn og teenagere, der gik frem og tog imod Jesus.
Tak for en dejlig tid i Danmark både sammen med familien og på sommerstævnet.
Bed for skoleåret der ligger foran for Sara og Jonathan og deres kammerater.
Bed for de mange aktiviteter der ligger foran os,  at de må blive til glæde og opmuntring for mange. I næste uge skal vi blandt andet rundt i forskellige landsbyer og fremvise en kristen film på storskærm sammen med amerikaneren Jim og hans team.
Bed for os som familie at Gud fortsat må holde sin stærke og beskyttende hånd over os
 
De bedste hilsner og ønsker om Guds fred
 
Dorthe og Cornel
 
 
 
Kære venner
 
Vi sender jer vores bedste hilsner i Jesus Kristus. For et par uger siden fejrede vi Påske i Rumænien, en uge senere end i Danmark. Vi havde nogle fantastiske og velsignede dage sammen med familien og i menigheden, hvor vi alle mindedes Jesu død og opstandelse. Jesus lever og oprejste os til et nyt liv sammen med Ham (Efeserbrevet 2:6). Vi er glade for at vi kan vidne om Ham her hvor vi er.
 
Ude i landsbyer
Sidst i marts var vi igen ude i flere landsbyer for at evangelisere med en gruppe venner fra Norge. På trods af sne og meget dårligt vejr (- 15 grader) kom der mange mennesker for at høre budskabet om Jesus Kristus. Vi har kontakt med disse ekstremt fattige familier og vi besøger dem så ofte vi kan. Mange har allerede sagt ja til Jesus og endnu flere har brug for at høre Evangeliet. Denne gang har vi holdt møder i Berzunți, Onești, Poduri, Cont og Marcesti. Alle steder blev der bedt til frelse og flere blev helbredt.
 
Det er en stor opmuntring for os det, der sker med husmenigheden i Berzunți. De troende i landsbyen mødes to gange om ugen i et meget fattigt hus. Hver gang kommer der nye for at høre Evangeliet og vi kan meget tydeligt mærke at Gud vil noget på dette sted. Vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe og opmuntre dem i den vision Gud har givet. Mange fra landsbyen har boet flere år i udlandet. De har dermed fået det noget bedre økonomisk, men lever i synd og i mørke, hvilket også giver meget modstand, men det er ikke noget der overraesker os, for Jesus sagde at det vil være sådan.
 
Klik for video fra Mărcesti og Cont https://www.youtube.com/watch?v=hK55SZjH_Bg https://www.youtube.com/watch?v=UlI1gR6-V_E

 Skolebørn / fattige familier
De sidste uger har vi besøgt og hjulpet en del fattige familier som har det meget svært. Vi har været ude med tøj, mad, ovn, etc. Vi har også haft kontakt med alle skolebørnsfamilierne som har fået hjælp, børnene bliver så store og klarer sig rigtig godt i skolen. De næste par måneder skal mange af børnene til flere eksamener, da de efter sommerferien skal begynde i gymnasiet. Mange kommer fra vanskelige familieforhold og hjælpen de får er en stor opbakning.
 

 
En familie som ligger os meget på hjertet og som har meget brug for hjælp er Costel og hans kone fra Projaia. En af deres sønner er blevet alene med fire børn. Moderen har forladt familien og vil ikke have noget med sine børn at gøre. De to yngste er tvillingepiger på omkring et år, og den ene af pigerne er meget syg. Hun blev født med rygmarvsbrok og er bleet opereret både i ryggen og i hovedet. Det er rigtig svært for bedsteforældrene, der er nødt til at hjælp med at passe børnene, de har i alt syv børnebørn boende, som de skal tage sig af!

 
Kursus
For et par uger siden var jeg sammen med 3 andre personer fra vores område på et lederkursus i baptistkirken i Comanesti med to kendte bibelærere fra USA. Vi studerede bl. andet de „5 Solas” og ,,Guds pagter”. Vi var ca. 200 personer fra hele landet og undervisningen var til stor velsignelse. For mange år siden blev kirken, hvor konferencen blev afholdt, ødelagt af de komunistiske myndigheder. Præsten og flere troende kom i fængsel. I dag er situationen en anden, da vi har frihed i Rumænien.

Familien
Vi har det godt alle fire og har nydt at have besøg af Dorthes forældre i påsken. De rejste tilbage til Danmark for 3 dage siden. Vi har sammen glædet os over det lune forårsvejr  vi har haft mens de var her.

Bedeemner
Tak Gud for de åbne døre vi har fået til at forkynde Evangeliet. Bed for de mange nyefrelste!
Tak for for hjælpen til skolebørn og fattige familier. Bed for børnene som har mange tester/prøver.
Bed for de arrangementer vi har på biblioteket i Onești, i vores menighed og i Poduri de kommende måneder.
Bed forsat om Guds beskyttelse over os som familie
 
De kærligste hilsner og ønsker om Guds fred
 
Dorthe og Cornel

Missionsforbundets Internationale Mission
Orienteringsbrev 18. januar 2018 fra Rumænien
Kære Venner i Kristus
 
Her i de første dage af det nye år sender vi jer de varmeste nytårshilsner med ønske om Guds rige velsignelse over året 2018 som ligger foran os. 
Må Gud fylde os med visdom, så hver eneste dag må blive brugt med omhu. Tiden går så stærkt, ja den løber mange gange fra os, så vi har virkelig brug for Guds vejledning til at træffe de rigtige valg for hvordan vi bruger vores tid. 
 
Julefester
Det er med stor glæde at vi ser tilbage på december måned med alle de mange dejlige julearrangementer vi har haft. Den første julefest var i Poduri søndag d. 17. december. Børnene der havde forberedt et flot krybbespil og et andet dejligt dramastykke. Der blev sunget mange skønne julesange og juleevangeliet blev prædiket for de mange fremmødte. Til sidste delt vi omkring 80 gode juleposer ud, som vi havde forberedt sammen med Alin, der i det daglige står for arbejdet i Poduri. 
 
Næste julefest var på biblioteket i Onesti onsdag d. 20. december hvor børnene som vi arbejder med havde forberedt et meget flot program med bl. a. sange og krybbespil. 
Det var fantastisk og meget opmuntrende at se biblioteket helt fyldt, vi havde mange gæster som normalt ikke kommer i menigheden og mange af børnenes forældre. 
I år havde vi inviteret Isaura og en gruppe unge fra den store menighed i Toflea. Hun har en dejlig stemme og sang nogle skønne julesange. Vi sluttede selvfølgelig også her med at dele juleposer ud til de ca. 150 børn, der var til stede.
 
Torsdag d. 21. december havde vi julefest i Albele, fredag d. 22. december i romakirken i Cont og lørdag kom turen til Balaneasa og Sanduleni. Søndag 24. dec. havde  vi en fantastisk julegudstjeneste i Onești. Vi er dybt taknemlige for muligheden for at glæde så mange børn med en julepose og så samtidig få lov til at dele det glade julebudskab om Jesus vores Frelser med dem, det blev til over 600 børn i alt + cirka lige så mange voksne. Vi har oplevet at det er meget lettere at samle folk til en julekoncert end til et evangelisk møde. Derfor er det meget vigtigt for os at bruge alle de muligheder som Gud giver os til at nå så mange som muligt. 
 
Her er nogle videor  fra vores julefester: https://www.youtube.com/watch?v=CzLnnDRV78A og her: https://www.youtube.com/watch?v=N1WcU_6_MEk 
Video fra julefest i Cont her: https://www.youtube.com/watch?v=I5TWf7wccgI og Onesti her: https://www.youtube.com/watch?v=w-Mutbv663I
 
Klik her for at se billeder fra alle julefester: https://photos.app.goo.gl/gYlQPQbDPLgOCRQj2 Video fra Albele her: https://www.youtube.com/watch?v=dJIUS2JyLkA
Begravelser i Albele
De allerførste dage i det nye år begyndte desværre med to begravelser i Albele. Det var to ældre fra menighed, der sov stille ind efter længere tids sygdom. 
Først var det Ruth Smith, som boede i Cornels barndomshjem og få dage efter var det Ion Motan, som var en af lederne i menigheden. I Rumænien er begravelser en lidt længer proces, hvor man 2-3 aftner før selve begravelsen samles om kisten for at lytte til Guds ord og synge sammen. Det kræver derfor meget forberedelse, når man skal tale til de samme mennesker flere dage i træk, men det er samtidig en stor mulighed for at nå mange hjerter med Evangeliet. 
 
Irina og Sebastian
I sidste uge mødte vi for første gang Irina. Hun kom sammen med Doina, en nyfrelst kvinde som kommer til vores møder, for at vi skulle bede for hende og hendes mand Sebastian. De var på vej til Tg. Mures for at Sebastian, der er meget syg, kunne komme på sygehuset. Doina havde opfordret Irina til at mødes med os inden de tog af sted, for at lægge det hele i Guds hænder. Det var et meget stærkt møde for os alle sammen, hvor Irina fortalte at hun havde fået at vide at hendes mand kun har nogle få uger tilbage at leve i. I søndags kom både Doina og Irina til gudstjeneste, og kunne glade fortælle, hvordan Gud havde åbnet alle døre for Sebastian på sygehuset i Tg. Mures, hvor lægerne har givet ham nyt håb. Vi bad for hende og flere andre som var med på gudstjenesten. 
 
Seminar med Nelu Poenar
I sidste weekend (13-14. januar) havde vi besøg af Nelu Poenar. Han er en dygtig præst og rådgiver. Han havde forberedt et seminar om det at føle sig afvist:
,,Afvisning - en udiagnosticeret og ubehandlet sygdom i samfundet og i kirken". Det er meget vigtigt at bruge tid også på svære emner og problemstillinger. 
Det er fortsat rigtig svært at kæmpe med psykiske problemer i Rumænien, for det er stadig et tabu for mange at der kan være brug for psykolog og rådgivning. 
Det blev et stærkt seminar som rørte rigtig mange hjerter. Vi havde over 70 deltagere og vi håber vi kan organisere flere lignede kurser i løbet af året 2018. 
 
Familien
Vi har det godt alle fire, Sara og Jonathan er lige begyndt i skolen igen efter en dejlig juleferie. Vi har nydt at fejre jul sammen med mormor, morfar og moster Ulla for første gang i Rumænien. Det var helt sikkert en stor oplevelse for dem også. Ud over det evangeliske arbejde har vi kontakt med rigtig mange familier som har det svært og har brug for hjælp. Vi besøger mange familier, lytter til deres problemer og hjælper dem så meget vi kan. Vi ønsker at takke jer alle som beder og støtter Guds arbejde i Rumænien. Det betyder så meget og vi føler os meget privilegerede over at være her i landet og gøre en forskel. 
 
Bedemener:
Tak for alle de dejlige julefester og for de mange børn og voksne vi fik lov til at glæde. 
Bed for familierne i Albele som står tilbage med savnet efter deres kære som de har mistet.
Bed for Irina og Sebastian at Gud må gribe ind, så han må få lov til at leve mange år endnu.
Bed også for Doina som brænder så stærkt for Jesus, hun har også mange problemer at slås med.
Bed for os som familie at Gud fortsat må holde sin hånd over os.
 
De kærligste hilsner og ønsker om Guds fred
 
Dorthe og Cornel

 
Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 24. november 2017 fra Rumænien.

 
Kære venner i Jesus Kristus
Guds fred og mange varme hilsner i Jesus Kristus fra Rumænien. Over alt ser vi tegn på at julen med al dens varme og lys nærmer sig med hastige skridt.
Vi er allerede i fuld gang med forberedelserne til alle vores julearrangementer. Vi glæder os over vores tjeneste, at Gud er med os og hjælper os til at fra arbejdet til at blomstre og udvikle sig.
 
Høstfest
Sidst i oktober havde vi en dejlig og velsignet høstfestgudstjeneste, hvor vi alle sammen kom med frugt, grønsager og blomster. Det blev et smukt syn, der skulle udtrykke vores taknemlighed over alt det vi har. Det blev en dejlig gudstjeneste hvor Cornel prædikede over temaet taknemlighed, der blev også fri mikrofon, hvor dem der ønskede det kunne udtrykke taknemlighed for alt det gode vi har. Bagefter delte vi ud af herlighederne, så alle fik noget med hjem. 
På dem made fik alle også lov til at opleve, at når du er villig til at give, så bliver du også selv velsignet. Se børnene synge på gudstjeneste her:
https://www.youtube.com/watch?v=C08rsxHOsWk og video fra børnearbejde her https://www.youtube.com/watch?v=LrP3HZdmJ0s
 
Isolering af kirken i Cont
En af de menigheder som vi har fået hjerte for er menigheden i Cont. De fleste mennesker som kommer her tilhører romafolket. De er meget fattige men elsker Jesus af hele deres hjerte. De sidste par år vi har holdt flere store børnearrangementer her bl. a. med en gruppe fra UMO (Ungdom med opgave). Kort før jul skal vi holde en stor julefest for mindst 200 børn fra landsbyen. De sidste par uger har vi med støtte fra DDM kunnet hjælpe med isolering af kirken i Cont. Menigheden er meget taknemlig for hjælpen de har fået fra vores venner i Danmark. Uden den kunne det aldrig have ladet sig gøre, da næsten ingen i menigheden har fast arbejde. Her kan se video med børnene fra Cont: https://www.youtube.com/watch?v=qwUfb5-wDNI og her https://www.youtube.com/watch?v=ghWf0wmhPNg

Sygdom
Desværre er der flere i vores menighed, der i den sidste tid har varet plaget af sygdom. Marius Humurzache på 5 år har de sidste uger varet meget syg, han fik pludselig meningitis og var næsten ved at dø. Han har både varet på sygehuset i Onesti og Iasi. Han har det heldigvis bedre nu, men skal stadig igennem en del undersøgelser og behandling. 
 
Anna, en ung pige på 20, som synger i lovsangruppen, er også pludselig blevet alvorligt syg. Hun har en voldsom jern og blodmangel, og er derfor meget svag og afkræftet. Hun har været igennem mange undersøgelser og har også fået blodtransfusion, men lægerne har svært ved at finde ud af hvorfor hun mister blod. Flere andre som kommer til vores børnemøder har også været syge den sidste uges tid. 
 
Vi har besøgt, hjulpet og opmuntret så godt vi kan og lægger dem alle sammen i Guds hånd. I det hele taget bruger vi meget tid på at besøge og hjælpe hvor vi kan. Der er rigtig mange der har brug for at tale om deres problemer og finde trøst og opmuntring. Vi har også været rundt i forskellige landsbyer med hjælp, blandt andet i Marcesti og Balaneasa. Der er mange der ringer og har brug for hjælp på en eller anden måde. 
 
 

 

Nødhjælp 
i denne uge har vi besøg af nogle venner fra Danmark og Norge som kom til Rumænien med nødhjælp som skal deles ud forskellige steder, blandt andet i Arad, Giurgiu, Albele og Poduri. I forbindelse med deres besøg har vi planlagt flere evangeliske møder sammen. På søndag skal de være med på vores gudstjeneste, hvor de også vil deltage i programmet. Flere nye personer er begyndt at komme til vores møder. Nogle af dem der har taget imod Jesus oplever stor negativ påvirkning fra deres ikke troende familier og den ortodokse kirke. Vi takker Gud for dem som er trofaste og følger Jesus af hele deres hjerte. 
 
Familien
Vi har det god alle fire, Sara og Jonathan hænger godt i med skolen, der nok at se til for dem. Vi glæder os til at fra besøg af mormor, morfar og moster til jul. Det er første gang at de skal prøve at fejre jul i Rumænien, så det bliver spændende. 
 
Bede emner:
Tak for en god og velsignet tid i menigheden og i børneklubberne. Tak for hjælpen til isolering af kirken i Cont.
Tak for nødhjælpen som bliver delt ud i landsbyer, bed for de evangeliske møder vi skal have i denne uge. 
Bed for de kommende julearrangementer der ligger foran os, vi skal holde noget for børnene 6 forskellige steder.
Bed for dem som er syge, Marius, Ana, Loredana og Andrea at Gud må røre dem og gøre dem raske igen.
Bed for os som familie at Gud forsat må holde sin stærke hånd over os.
 
De bedste hilsner og ønsker om Guds rige velsignelse
Dorthe og Cornel
Kære venner i Jesus Kristus
 
Guds fred og en varm hilsen til jer alle. Efteråret er også kommet til Romania og vi skal snart forbereder os til vinteren. Vi håber I har haft en god sommer med dejlige oplevelser. De sidste uger har været meget travle for os, da vi har haft besøg fra udlandet og har været i gang med forskellige arrangementer. 
 
Evangelisk møde i Poduri
I begyndelse af september holdte vi et evangelisk møde i Poduri med en lovsangsgruppen fra Toflea, en af de største menigheder i landet, menigheden har over 5000 medlemmer. Teltet var helt fyldt og mange blev stærkt rørt af Jesus. En del kristne fra menigheder i området var med os til dette arrangement. Det var meget opmuntrende at høre hvordan Gud arbejder i deres menighed som blev plantet for lidt over 20 år siden. Her kan I se en video fra gudstjenesten: https://www.youtube.com/watch?v=rt385f5JwM4 
 
Evangelisk møde på biblioteket i Onești
Lørdag den 23. september havde vi organiseret endnu et evangelisk møde på biblioteket i Onesti. Denne gang fik vi besøg af en lovsangsgruppe fra Iasi med deres præst. Vi takker Gud for alle som deltog, flere af vores venner som ikke havde et personligt forhold til Gud blev meget stærkt rørt og kom frem til forbøn. Dagen efter da vi havde søndagsgudstjenesten kom to unge mænd som havde været med til vores møde på biblioteket. De virkede meget interesserede og de er kommet flere gange siden. En af dem studerer på universitet i Bacau.
 
Besøg fra Danmark
De sidste to uger i september havde vi besøg af vores gode venner Britta og Arne. Sammen med dem besøgte vi alle skolebørnene og deres familier. Der blev også tid til flere gudstjenester i Onești hvor Arne forkyndte Guds Ord, bryllup i Poduri og to børnemøder. Vi er så glade for vores børnearbejde som vokser og bærer frugt. Vores børn er ved at blive teenagere, der er mange udfordringer og vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe dem til at have et personligt og tæt forhold til Jesus. Vi fokuserer meget på at undervise og involvere flere af de ældste teenagere, så de kan udvikle sig til kommende ledere. 
 
Vores venner fra Danmark har givet alle børnene en god oplevelse ved at spise pizza sammen med dem. Her kan I se et lille videoklip fra vores børnearbejde i 2017  https://www.youtube.com/watch?v=LrP3HZdmJ0s  og her https://www.youtube.com/watch?v=trdcLQRhTXA og her https://www.youtube.com/watch?v=ghWf0wmhPNg
 

 
Besøg i Galatii
Søndag den 8. oktober var vi i Galatii for at tjene i en stor pinsemenighed. En af vores unge fra Onești blev gift sidste år med en pige fra denne menighed. Cornel blev inviteret af deres præst for at prædike to gange i løbet af søndagen. Det var en stor oplevelse og vi takker Gud for denne fantastiske mulighed. Vi blev kendt med nogle rigtig dejlige mennesker. Inspireret af vores børnearbejde gør dette unge ægtepar et stort arbejde med børnene i deres menighed.
 
Familien
Vores familie har det godt. Sara og Jonathan går begge i skole om eftermiddagen nu, det er rigtig godt for os da vi har lidt mere familietid om formiddagen og arbejdsro om eftermiddagen. Vi er så småt begyndt at forberede os til vores julefester i december. I år regner vi med at holde flere store julefester for lige så mange børn som sidste år. 
 
Bedeemner
Tak Gud for de mennesker som fik mulighed for at høre evangeliet på biblioteket i Onesti og i Poduri, bed for dem som tog en beslutning om at følge Jesus. 
Tak for Britta og Arnes hjerte for Rumænien. Deres besøg har været en stor velsignelse for mange familier både i og udenfor kirken. 
Bed for åbne døre så vi kan præsentere Evangeliet for nye mennesker, om 2 uger får vi besøg af en tidligere ortodoks præst som er kommet til tro. 
Vi skal også have besøg at en præst fra Bukarest område, en af Cornels kolleger som er blevet færdig med Master i Teologi.  
Bed om Guds beskyttende hånd over os som familie og menighed. Vi har haft lidt problemer med en psykisk syg kvinde som kommer engang imellem på vores møder.
 
De kærligste hilsner med ønske om Guds rige velsignelse
 
Dorthe og Cornel 
Kære Venner i Kristus
 
Vi skriver til jer fra et solrigt og sommervarmt Rumænien. Vi nyder trods travlhed det dejlige vejr, der dog ind imellem viser tænder. Søndag aften var der tordenvejr med store haglbyger.
 
Sommerlejr
Vi takker Gud for at vi igen i år fik muligheden for at tage på lejr med 60 personer fra Onești og vores område. Vi var i Suceava, samme sted vi var sidste år. Det var en stor glæde og velsignelse for alle børnene, mange af dem besluttede at følge Jesus. Det var fantastisk at være sammen med en masse børn fra forskellige steder i landet. Lejrens tema i år var ,,Det vilde Vesten". 
Klik for video: https://www.youtube.com/watch?v=eOqjYXZi_Ao og her https://www.youtube.com/watch?v=TqfpAzhOiGI og her 
 
Dåb
Sidst i juli havde vi dåbsgudstjenste, hvor 15 nye troende blev døbt, 2 fra Onesti og 13 fra Poduri. Det var en meget stor og festlig dag hvor 15 personer bekræftede deres tro på Jesus Kristus. Inden dåben deltog alle på et kursus hvor de blev undervist i de grundlæggende ting i Bibelen. Vi er meget rørte over at se hvordan Gud arbejder i deres liv, det er en stor bekræftelse at Gud rører ved mange hjerter. 
 
Vi arbejder meget på at vejlede og undervise dem i Guds Ord. Vi har også haft dåb i Sanduleni og Tg Ocna hvor 2 fantastiske piger (Denisa og Carla) som er ledere i børnearbejdet i Sanduleni og Tg. Ocna blev døbt. Det var en stor ære at få lov til at døbe dem. Begge var med på sommerlejren. Her kan I se dem synge på lejr: https://www.youtube.com/watch?v=Pmz8QfPhWs8
 
Store børnearrangementer med UMO
Sidste uge havde vi besøg af et team fra "Youth With a Mission" (UMO). Sammen havde vi planlagt flere store børnearrangementer. Fredag tog vi 30 børn og voksne fra Onesti, Balaneasa og Sanduleni til Poduri, hvor vi samlede ca. 80 personer til et spændende program i det fri. Der blev sunget, leget, fortalt bibelhistorie og bagt snobrød i lange baner. Klik for video: https://www.youtube.com/watch?v=OEKFQl4Zaqw
 
Lørdag var vi i Cont lige uden for Onesti, hvor vi samlede omkring 15 sigøjnerbørn. Teamet fra UMO havde forberedt sig rigtig godt med sange, drama og bibelhistorie. Det lykkedes også at lege med de mange børn, som godt kan være lidt svære at styre. Vi havde også en lille forfriskning med som blev delt ud til sidst.
 
 
Evangelisk møde i Mărcești
Sammen med amerikaneren Jim og hans team fra UMO var vi i landsbyen Marcesti, hvor vi med hans "biograf på hjul" fremviste filmen Maria Magdalena, som handler om at følge Jesus. Det var en meget speciel oplevelse at stå i mørke på en mark langt ude på landet og se film. Der var næste 100 personer til stede, alle blev meget rørt af det stærke budskab. Der var også program for børnene og vidnesbyrd. Vi bad med flere til frelse. Vi er overbevidste om at Gud har en stor plan med denne landsby. 
 
Tur til Perchiu
Forrige fredag var vi på vandretur med børneklubben, vi gik op til korset som hver aften lyser ud over Onesti. Det var en hyggelig tur som gav godt med sved på panden. Mens vi var der oppe blev en af vores piger Loredana ringet op hjemme fra. Vi kunne se at hun blev meget ked af det og grædende fortalte hun at hendes lillesøster Denisa havde fået meningitis med meget dårlige udsigter. Vi omsluttede hende og bad for hele familien. Trods lægernes dystre prognose så er Denisa ved at være rask igen uden men, for Gud er stor og han hører vores bønner. 
 
Familien
Vi har det godt alle fire. Sara og Jonathan nyder stadig deres sommerferie, de har et par uger tilbage endnu. Men de glæder sig vist også til at komme i skole igen. De skal begge to gå i skole om eftermiddagen nu, det glæder vi os til. I næste uge har vi planlagt flere evangeliske møder  sammen med en gruppe fra den store romakirke i Toflea. 
 
Bedeemner
Tak Gud for en fantastisk børnelejr, tak for alle børnene som tog imod Jesus som deres personlige frelser.
Tak for de 17 personer fra Onești, Poduri, Sanduleni og Tg. Ocna som blev døbt. Bed for dem og deres familier.
Tak for gruppen fra UMO som har hjulpet os med evangelisation og de stor børnearrangementer.
Bed for de mange beboere i Marcesti som så filmen om Maria Magdalena, at den må vare med til at gøre en forskel i deres liv og hjælpe dem til at forstå hvad det vil sige at følge Jesus.
 
Bed for os som familie, at Gud fortsat må holde sin stærke hånd over os.
 
Med ønske om Guds fred
 
Dorthe og Cormel 
Kære venner 
 
Vi sender jer vores varmeste hilsner i Jesus Kristus fra Rumænien. Håber I har det godt alle sammen og nyder sommeren i Danmark. Vi har haft et dejligt 
forår med mange velsignelser, men også udfordringer. Gud har været med os, har velsignet vores arbejde og hjulpet os, når det har været svært.
 
Kursus 
Midt i maj var jeg igen på kursus i Timisoara. Det var fantastisk at være sammen med nogle fantastiske lærere fra USA som underviste os i Guds Ord. 
Vi havde et kursus (50 timers undervisning) om, hvordan vi skal studere Biblen på original sprog (græsk og hebraisk). Pris Gud for denne fantastiske mulighed! 
 
Nødhjælp til fattige familier
Første uge i maj fik vi besøg af Heidi (vores svigerinde) og Erna & Cristian fra Grindsted som kom til Rumænien med en nødhjælpstransport til fattige familier. 
Vi sætter stor pris på deres villighed til at samle & pakke tøjkasser og køre den lange tur for at hjælpe mennesker i nød. Vi er glade for at vi igen kunne hjælpe alle beboerne i Poduri og Marcești. Selv om de tidligere har fået hjælp, er der stadigvæk store behov, da de fleste er meget fattige og ingen arbejde har. 
 
Vi havde et velsignet møde med dem i Poduri, hvor både Heidi og Christian deltog i programmet. Det er altid opmuntrende se disse mennesker tilbede Jesus, 
især Caroline (familien vi har bygget hus til), hvis mand døde nogle dage før de kom. To uger før han døde gav han sit liv til Jesus. Vi fik desværre ikke lov
til at begrave ham, da vi ikke ejer en kirkegård. Så han blev begravet af den ortodokse præst med alle de ortodokse ritualer og ceremonier. Det var familien ikke så glad for!
 
En uge senere fik vi en portion tøj fra vores venner i Tylstrup, vi er dybt taknemlige for det. Vi har kontakt med mange familier som vi gerne vil hjælpe. 
Vi har bl. a. hjulpet en familie med 6 børn, hvis mor døde, da hun fik stød ved at gøre rent i køleskabet. Familien er meget fattige og manden har stor problemer
med alkohol. Vi vejleder og prøver at hjælpe så meget vi kan. Det ville være skønt, hvis han tager ansvar for børnene, så de ikke bliver fjernet fra ham. 
 

 
Evangeliske møder med Per Hyldgaard 
Sidste uge i maj havde vi besøg af Lisbeth og Per Hyldgaard fra Danmark. Vi havde en fantastisk uge sammen med fuldt program. Vi har arrangeret møder 7 forskellige steder i vores område. Vi havde en stor konference i Onesti med en lovsangsgruppe fra Bacau, men vi sang også med børnene fra børneklubben i Onesti. Per talte også i den store romakirke i Toflea, mange blev rørt af Jesus og valgte at tage imod Ham som deres personlige Frelser. De er ved at bygge den største romakirke i Europa. 
 
Video her: https://www.youtube.com/watch?v=yVDS4Qr_nFI og her: https://www.youtube.com/watch?v=sOW0yWGHdy0&list=PLi4QsIatMz9z3CgqoqLMrTzae1Q3niAKc
 
Familien
Vi har det godt og børnene glæder sig til skoleferie. Vi er i fuld gang med forberedelse af sommerlejr sidste uge i juni. Alle børnene glæder sig til at tage af sted igen.
I dag får vi besøg af en delegation fra Missionsforbundet i Danmark og Norge. De skal være med os i fire dage. Der er planlagt en del ekstra møder i den forbindelse. 
Bagefter skal de køre til Călărași for at se på arbejdet i det sydlige Rumænien. 
 
Bedeemner
Tak Gud for at Guds Ord som blev sået i mange hjerter i forbindelse med Per Hyldgaards møder.
Bed for dem som valgte at følge Jesus! 
Bed for planlægning af sommerlejr, vi skal være samme sted som sidste ar i Suceava.
Bed for alle børnene, det er st stor ansvar at rejse så langt væk. 
Bed for os som familie og de kommende dage sammen med vores venner fra Danmark og Norge som besøger os i denne uge. 
 
De kærligste hilsner med ønske om en rigtig god sommer
 
Dorthe og Cornel 
 
Kære Venner i Kristus
 
Så er der igen tid til en lille hilsen fra Rumænien. Vi nyder det dejlige forårsvejr efter en lille uge med meget sent og voldsomt vintervejr, med masser af tungt tøsne. Der har ødelagt en del træer. 
 
Fælles evangelisk møde på biblioteket
Søndag d. 7. maj har vi arrangeret et fælles evangeliskmøde på biblioteket i Onesti i samarbejde med baptistkirken. Vi har inviteret den tidligere fodboldslandsholdsspiller Daniel Zafiris til at komme og dele sit vidnesbyrd. Baptistkirken har inviteret et stort sangkor fra Oradea. Vi håber det bliver et stærkt og virkefuldt møde, hvor mange må blive mødt af Jesus. Daniel Zafiris skal også dele sit vidnesbyrd på vores møde om lørdagen.
 
Besøg fra Efterskolen Lindenborg
I sidste uge havde vi den glæde at have besøg af Kim og Jette med 3 elever fra efterskolen. De havde også Britta og Arne med. Vi havde 3 hyggelige dage sammen trods det pludselige vintervejr. De besøgte mange fattige familier, til stor opmuntring, både i Onesti, Albele og Marcesti. De var selvfølgelig også med til vores børnemøde i Onesti fredag aften. Vi var også en tur i saltminen i Tg. Orgne. Det er altid en stor glæde, at havde besøg fra Lindenborg, både for os, vores børn og for de mange familier som bliver besøgt.
 
Begravelse
Kort før påske fik vi den triste besked at Mihai Luca var gået hjem tiJesus. Vi vidste godt at han havde nogle helbredsproblemer, men ikke at det var så alvorligt. Mihai var tidligere vicepræsident i "Den Evangelisk Frikirke i Rumænien", og det var ham der hjalp os med vores opholdstilladelse, da vi flyttede til Rumænien i 2006. Han har også været med til sommerstævne i Kolding. Hans død har berørt os meget dybt, og Cornel tog helt til Siret ved grænsen til Ukraine for at være med til begravelsen. 

 
Påske
Ciristos a inviat - adeverat a inviat! (Kristus er opstanden - Sandelig han er opstanden). Med stor glæde har vi endnu engang fejret påske med vores brødre og søstre troen. I år var vi Sanduleni påskedag, og om eftermiddagen havde vi gudstjeneste i Onesti. Vi havde selvfølgelig også vores faste gudstjeneste lørdag aften, men det var en fantastisk oplevelse at samles påskesøndag også. Det er vores ønske i fremtiden at have møde påskesøndag også. 
 
Familien
Lige nu nyder vi, at have besøg af mormor og morfar. Det er første gange de besøger os, efter at vi er flyttet. De skal være her frem til 1. maj. Det ser ud til at vi for skønt vejr de næste dage, så det er bare dejligt. Børnene nyder at have påskeferie, mens mormor og morfar er her, det er godt at kunne holde lidt fra skolen.
 
Bede emner
Bed for mødet på biblioteket at det må blive til stor velsignelse.
Tak for nogle dejlige dage med gæsterne fra Lindenborg.
Bed for Mihai Lucas mor, som lider meget efter tabet af sin søn.
Tak for en velsignet påske hvor vi endnu engang kunne mindes, hvad Jesus har gjort for os gennem sin død og opstandelse.
Bed om Guds beskyttelse over os som familie hver eneste dag.
 
De kærligste hilsner med ønske om Guds fred
 
Dorthe og Cornel

Orienterings- og bedebrev d. 16. marts 2017 fra Rumænien.
 
Kære Venner i Kristus
Så har foråret gjort sit indtog på kalenderen. Den første forårsdag er en ganske særlig dag i Rumænien, som fejres med masser af blomster og små martisori(brocher) man giver til hinanden. Det giver masser af energi at tænke på at vi går den lyse tid i møde. Må vi bruge de mange lyse timer der ligger foran os til Guds ære.
 
Besøg i Danmark
I begyndelsen af februar var vi en tur i Danmark, for at fortælle om vores arbejde. Vi begyndte i Betlehem i København, så tog vi videre til Efterskolen Lindenborg, derefter til Grindsted, Aalborg, Tylstrup og Vadum. I løbet af 10 dage havde vi 8 møder. Det var nogle dejlige dage, hvor der også blev lidt tid familiebesøg. Vi takker Gud for denne fantastiske mulighed hvor vi fik lov til at præsentere vores arbejde. Cornel talte på de 3 søndagsgudstjenester vi var med til. En person sagde ja til Jesus i den rumænske menighed i Herning.
 
Besøg fra Norge
Midt i februar fik vi besøg af en gruppe konfirmander fra Norge (20 personer). De fleste af dem var i Rumænien for første gang sammen to af deres præster. Vi holdte bl. a. evangeliske møder i to landsbyer (Mărcești og Poduri) samt et teenage/ungdomsmøde i Onești for ca. 60 teenagere/ unge. Vi havde et velsignet møde og alle nød fællesskabet med Gud og med hinanden.
 
Seminar med Nelu Poenar
Første weekend i marts have besøg af Nelu Poenar fra ,,Den kristne rådgivningsorganisation” i Rumænien. Han er en dygtig præst og familierådgiver. Nelu Poenar har tidliger været i Onești og holdt nogle konferencer. Denne gang holdt han et seminar om depression, som er lidt at et tabu i Rumænien. Det var en meget spændende eftermiddag med fokus på et vigtigt emne. Vi havde deltagere fra andre steder i området. Mange kom frem til forbøn og gik derfra med fornyet styrke og opmuntring.
 

 
8. marts
I Rumænien er den 8. marts Mors dag, men det er efterhånden blevet til alle kvinder og pigers dag. Det fejrede vi i lørdags på vores gudstjeneste traditionen tro med en langstilket rød rose med tilknyttet bibelvers til alle kvinder og piger, der var til stede, Det er vigtigt at opmuntre hinanden og vise at man sætter pris på hinanden. Vi havde et lignede arrangement i Poduri i løbet af ugen, over 40 kvinder deltog til arrangementet. En person sagde ja til Jesus.
 
Begravelse
I sidste weekend havde vi begravelse i familien, Det var Cornels bedstemor i Livezi, der i fredags gik hjem til Jesus. Hun havde ligget i sengen i længere tid efter en hjerneblødning. Cornel talte to gange ved begravelsen, der fandt sted lørdag formiddag. Hun var gift med Cornels morfar i mange år efter at Cornels mormor døde af kræft i en meget ung alder.
 
Familien
Vi har det godt alle fire. Sara har endelige fået gipsen af armen, som er lidt øm og sart. Nu venter vi bare på at hun skal til kontrol og havde den røntgenfotograferet 31. marts. Søndag morgen drog Cornel atter til Timișoara. Han har nu taget hul på sit masterstudie på Covington Bible Institute. Vi glæder os rigtig meget over at han kan forsætte studierne efter at han har afsluttet sin bachelor sidste år. Undervisningen er en stor velsignelse for ham personligt og i tjenesten.
 
Bedeemner:
Tak for en velsignet tur til Danmark.
Tak for et spændende og velsignet seminar med Nelu Poenar.
Bed for Mihaela og hendes mand i Livezi, det var dem, der passede Cornels bedstemor til det sidste.
Bed for os som familie, at Gud må holde sin stærke hånd over os.
 
Med ønsket om Guds rige velsignelse
 
Dorthe og Cornel

Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 2. februar 2017 fra Rumænien.

 
Kære venner i Jesus Kristus
 
Guds Fred! Vi sender jer vores bedste hilsner med ønske om et godt og velsignet år 2017. Når vi ser tilbage på året 2016 bliver vores hjerter fyldt af glæde og taknemlighed over Guds velsignelser over vores tjeneste og os som familie. Det har været et fantastisk år med mange velsignelser, men også mange udfordringer.
Vi føler os meget privilegerede og vi har en stor fred i vores hjerter med at tjene Gud i Rumænien - et land med så mange behov og muligheder. Vi føler os meget opmuntret over at have jer som bagland, og vi takker jer af hele vores hjerter for jeres forbøn og støtte. Uden den ville det være meget svært.
 
Julefester

December måned har været meget travl for os og vores medarbejdere. Gud har givet os fantastiske muligheder for at organiserer julefester for ca. 600 børn i vores område - Onești, Albele, Sanduleni, Conț og Poduri. Det har været en meget stor glæde for børnene at være en del af programmet, og en fantastisk mulighed for at bringe de gode nyheder, om Jesu fødsel, til store og små.
Børnene præsenterede et meget flot program med krybbespil, digte, drama og sange. Mange forældre og flere lærere fra skolerne i Onești deltog i disse arrangementer, bl. a. Hr. Brasoveanu som har været direktør på Nadia Comanici skolen i Onești. Vi blev også meget glade for at se flere af vores naboer.
Vi havde ca. 130 børn på biblioteket i Onești og rigtig mange voksne, i Poduri (100 børn), Albele (80 børn), Conț (200 børn), Sanduleni (50 børn) og på ”Binecuvântați Copiii Center i Onești” (30 børn). Alle børnene fik en gave og vi takker af hele hjertet for jeres støtte. I 2017 regner vi med at holde julefester for lige så mange børn.
På følgende links kan I se børnene synge på biblioteket i Onești og i Cont: 
https://www.youtube.com/watch?v=YvPHi0kM3fY , https://www.youtube.com/watch?v=r2pVcwcTqc8
 

 
Nødhjælp
De sidste uger har vi bl.a. været optaget med at hjælpe mennesker i nød. Vi har kontakt med rigtig mange familier, der har brug for hjælp, især ældre mennesker som har det rigtig svært. Vi ønsker at vise dem noget af Guds kærlighed. Vi har haft meget koldt vejr med temperaturer ned til –20 grader. En mand der bor på gaden, som vi hjælper, ved navn Marian har valgt at følge Jesus, og det er meget opmuntrende at se, hvordan Gud arbejder i hans liv.
 
Familien
Vi har det godt alle fire, dog har Sara været så uheldig at brække sin højre arm til gymnastik. Foreløbigt skal hun have gips på i fire uger. I aften (1 Febr.) sætter vi så kursen mod Danmark. Vi skal fortælle om vores arbejde i Rumænien. Vi starter i Betlehem i København, der efter tager vi til Lindenborg og videre til Grindsted og slutter i Nordjylland, hvor vi skal være i Ålborg, Tylstrup og Vadum. Vi glæder os rigtig meget!
 
Bede emner:
Tak for de dejlige julefester vi har fået lov til at arrangere.
Bed for Sara, at hendes arm må hele uden komplikationer.
Bed for vores tur til Danmark
 
De kærligste hilsner i Kristus
 Dorthe og Cornel
 

 
Orienterings- og bedebrev d. 8. december 2016 fra Rumænien.
 
Kære venner
Guds fred med ønske om en rigtig dejlig højtid til alle jer som har fået hjerte for Rumænien og støtter vores arbejde. 
Tak for året der snart er gået, tak for jeres opmuntring. Håber I har det godt alle sammen :) Vinteren er også kommet til Rumænien og vi glæder os rigtig meget til at fejre Jesu Kristi fødsel om nogle uger. 
 
Nyt hus til fattig familie 
I begyndelse af november fik vi den triste nyhed at huset til en meget fattig familie fra Poduri som har 11 børn styrtede sammen.
Heldigvis skete uheldet om dagen og ingen kom til skade, alle nåede at komme ud af huset. På et øjeblik mistede de alt hvad de havde. 
 
Vi har kendt dem siden 2008, da Gud lagde denne landsby meget stærkt på vores hjerter. Carolina (mor) er blevet personlig kristen, hun er en af de 8 personer der blev døbt i oktober. Det er meget rørende at se hendes stærke tro på Gud i denne meget forfærdelige situation. Hun har virkelig forstået at ingenting sker uden Guds vilje og at Gud har kontrol over deres liv. Hendes største ønske er at følge Jesus, hun kommer altid til møderne i teltet med alle børnene. 
 
Carolinas mand har store problemer med alkohol, tager ikke ansvar for familien og forfølger hende for hendes tro. For at komplicere tingene endnu mere, siger de religiøse folk i landsbyen, som ikke kender Jesus,  at det sammenstyrtede hus er ,,Guds straf" fordi hun blev døbt.
 
For snart en måned siden begyndte vi at bygge et hus til familien med støtte fra forskellige venner. Der bliver bygget hver eneste dag, fundamentet og væggene er bygget færdig og vi håber på godt vejr så vi kan fortsætte med taget. Vi håber af hele hjertet at gøre et værelse klar til familien inden Jul. Vinteren er meget kold i Rumænien, lige nu sover børnene på gulvet ved nogle naboer. 
 
Besøg fra Grindsted
Sidste uge fik vi besøg af Erna og Kristian fra Grindsted. De kom til Rumænien i forbindelse med tøjuddeling i den vestlige del af landet. Sammen med dem var vi i Poduri og besøgte familien Muressan, alle børnene fik varme jakker. Deres glæde kan ikke beskrives! Carolina har fået mange tårer af glæde over at se sit hus blive bygget. Nogle dage før deres besøg var vi i Poduri, Conț, Mărcești med tøj fra nogle venner i Norge. Det var godt at se så mange glade mennesker, mange har ikke varme i huset og det er godt med varmt tøj. 
 
Forberedelse af julefester
Vi er i fuld gang med forberedelse af julefester 5 forskellige steder: Poduri (11 dec), Sanduleni (18 dec), Albele (21 dec), Onești (23 dec), 
Conț (25 dec). Torsdag (15 dec) er vi inviteret til  ,,Binecuvântați copiii" Center i Onești for at præsentere Julens budskab. Vi glæder os til alle disse arrangementer. I år forventer vi at der deltager endnu flere børn end sidste år. Det er et fantastisk privilegium at præsentere hvad 
Julen handler om på denne måde.
 
Familien
Vi har det godt alle fire og glæder os til at fejre Jul sammen med vores familie i Rumænien. De sidste uger har vi haft meget travlt med at flytte. 
I november blev jeg (Cornel) færdig med  ,,Bachelor i teologi" og er begyndt at studere Master. Jeg takker Gud og alle vores venner i rumæniensudvalget for opbakning og støtte. Undervisningen er en stor velsignelse og hjælp i tjenesten. 
 
Bedeemner
Bed for vores julearrangementer, bed for børnene at Guds Ord må røre deres hjerter.
Bed for familien i Poduri som har mistet deres hus, bed at Gud vil hjælpe os med alt hvad vi har brug for til at fuldføre projektet.
Bed for os som familie, om Guds ledelse og visdom i det arbejde vi står i.
 
De bedste julehilsner,
Dorthe og Cornel
 
Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 28. oktober 2016 fra Rumænien.

 
Kære Venner i Kristus
Så er efteråret over os, høsten er de fleste steder ved at være i hus og der gøres forberedelser til den lange og kolde vinter. Det er en travl tid for os med mange aktiviteter og besøg fra udlandet. Vi takker Gud for alle jer som støtter op om vores arbejde og gør en stor indsats. 

 Dåb i Poduri
For lidt over en uge siden havde vi den første dåbsgudstjeneste i Poduri. Det var fantastisk at opleve hvor stor betydning dåben havde for de 8 personer der blev døbt. Teltet var helt fyldt med glade mennesker der priste Jesus af hele hjertet, en himmelsk atmosfære. Der var mange gæster fra både Onesti og Sanduleni. De sidste måneder inden dåben fandt sted har vi holdt et kursus for nye troende i Poduri. Vi har bl. a. snakket om ,,Hvad er troen," ,,Hvordan taler Gud til os", ,,Hvorfor skal man døbes" etc. Over 25 personer har deltaget og er meget begejstret over at lære Jesus og Bibelen bedre at kende. 
Gud virker meget stærkt i denne roma landsby og Satan er bestemt ikke glad for det. Vi oplever igen megen modstand fra religiøse folk og lokale myndigheder. Nogle bliver også forfulgt af deres familier. Vi opmuntrer dem så godt vi kan og styrker dem i Guds Ord. Bed for menigheden og de mange som har valgt at følge Jesus. De har en svær situation da mange af dem ikke har arbejde. I kan se video fra dåben her: https://www.youtube.com/watch?v=tRkofDjiHww
 
Gæster fra Danmark og Norge
I september havde vi besøg af Britta og Arne Hansen. Vi havde to dejlige uger sammen med dem, hvor de besøgte alle børnene i skoleprojektet. Britta fortalte biblehistorier for børnene i børneklubben og Arne talte i flere menigheder i området. Alle var glade for at lytte til dem og blev opmuntret af deres besøg. Vi takker Gud for deres brændende hjerte for Rumænien og det fantastisk arbejde de gør.
Sidste uge havde vi gæster igen, denne gang fra Grindsted og Frederiksværk samt et ægtepar fra Norge. Vi havde nogle dejlige dage sammen med evangeliske møder i Poduri og Marcesti hvor vi forkyndte Evangeliet og uddelte madposer til fattige familier. Vi var på udflugt til Saltminen i Tg. Ocna, på besøg i Albele, samt møde i vores skønne børneklub i Onesti. Der var fuldt hus med over 40 dejlige børn. Gruppen fra Denmark præsenterede et flot program for børnene. 
 
Ulla fra Frederiksværk som var med skriver: ,,Tusind tak for nogle fantastiske dage hos jer i Rumænien. Det har gjort et stort indtryk på os alle. Særligt de unge er meget påvirkede, på den gode måde, men ingen tvivl om at de har fået livsvarige indtryk, som får betydning i deres liv. Vi er meget taknemmelige for at de helt konkret har set hvad det kan betyde om mennesker tror eller ikke".
 

 
Familien Nedelcu
Når man kører ud i landsbyerne omkring Onesti man får hurtigt øje på fattigdommen i form af faldefærdige huse og hullet tøj. Men situationen er lige så slem, hvis ikke værre inde i byen. Luminita bor til leje i en lejlighed med sine 5 dejlige piger. Hun arbejder for kommunen, hvor hun får en meget lille løn for at feje på gaden. Hendes løn er så lille at den umuligt kan dække de nødvendige udgifter, som husleje, vand, gas, el og mad. 
 
Familien har derfor stor gæld og er blevet truet med at blive smidt på gaden, hvis ikke de betaler, hvad de skylder. Gennem dejlige venner i DK er familiens gæld blevet reduceret en del, så de foreløbig kan blive boende i lejligheden, men det er jo svært at løse familiens problemer på lang sigt, for gælden vil jo med tiden vokse igen. Desværre er der rigtig mange der er i samme situation som denne familie. Mange har ingen varme i lejligheden. Vi gør alt hvad vi kan for at støtte og opmuntre så mange som muligt, det er det vi er her for. Vi kan altid lægge problemerne frem for Gud i bøn. Det er ikke sikkert at de forsvinder, men Han giver styrke til at klare dem med oprejst pande.
 
Familien
Vi har det godt som familie. Børnene trives med skolen, om en uge har Sara efterårsferie. Jonathan skal desværre i skole, for eleverne fra 5. klasse og op får ikke fri, de må pænt vente til jul. I tirsdags fik vi den triste meddelelse at vores gamle oldemor er gået bort. Mandag morgen sov hun stille ind i sin seng på plejehjemmet i Svenstrup. Det er altid svært at skulle tage afsked med et kært familiemedlem, men nu er hun efter 94 år kommet hjem til Jesus.
 
Bedeemner:

Tak Gud for de 8 personer der er blevet døbt, at de dag for dag må vokse i troen.
Tak for de opmuntrende besøg fra Danmark og Norge. 
Bed for familien Nedelcu og de mange andre der har så hårde vilkår.
Bed for os som familie at Gud forsat må holde sin hånd over os.
 
De kærligste hilsner og tanker
Dorthe og Cornel
 Kære Venner i Kristus
 
Så er der igen tid til en lille hilsen fra det rumænske hjørne. Nu står efteråret for døren med sine mange aktiviteter. Der venter os en travl og 
spændende tid.
 
Besøg fra UMO
I slutningen af august havde vi besøg af en gruppe unge fra Ungdom Med Opgave. De medvirkede på vores lørdagsmøde og i Poduri.
Søndag eftermiddag tog vi dem med til Cont i udkanten af Onesti, hvor der er en sigøjnerkirke, som vi har besøgt flere 
gange. De har desværre ikke noget børnearbejde, så derfor tog vi der ud sammen med holdet fra UMO for at lave en spændende eftermiddag 
for børnene. Vi var meget spændte på hvor mange børn der ville komme, og blev totalt overrumplet, da vi blev mødt af næsten 200 børn. 
 
Det blev en fantastisk eftermiddag med de mange glade og livlige børn. Vi sang med børnene, og de lyttede til en spændende bibelhistorie. 
Til sidste legede vi med dem, og vi sluttede af med en forfriskning. Vi glæder os til at komme derud igen, for disse børn er meget åbne og de skal 
også have mulighed for at lære Jesus at kende. 
 
Besøg fra udlandet og bryllup i Poduri
Kort efter fik vi besøg af et canadisk ægtepar, som er flyttet til Tyskland for at tjene i en international menighed der. Det var meget inspirerende 
at være sammen med dem og lytte til Dougs forkyndelse, som var klar og let modtagelig. Yvonne og Doug har et stort hjerte for Rumænien, og glæder sig over, at de ved at flytte til Tyskland er kommet væsentlig tætter på vores dejlige land. 
 
Samme weekend havde vi det første bryllup i vores mødetelt i Poduri. Det var et ungt par, som efter at de har valgt at følge Jesus, ønskede at forvandle deres papirløse forhold til et ægteskab velsignet af Gud. Det glæder os, at de har taget dette skridt, og på den måde gjort sig selv til et godt eksempel for de mange andre par i Poduri, der lever papirløst.
 
 Nystartet børneklub i Peceneaga, Tulcea
Sidste sommer fik vi kontakt med 2 dejlige unge mennesker fra Tulcea (250 km fra Onești), som har fået hjerte for børn. De har lidt familie i Albele (landsbyen hvor Cornel kommer fra) og har været med på flere af vores arrangementer for at hente inspiration. To af vores medarbejdere fra Albele (Ionut og Crina) har efterfølgende været i Tulcea flere gange og holdt børnemøder. 
 
Børneklubben blev startet officielt for 3 måneder siden. Men vi har ventet lidt med at informere om det, for vi ville sikre os, at det kom godt i gang. Det kører efter det samme koncept, som vi har i Onești. Hver lørdag eftermiddag samles 15-20 børn for at lære om Jesus. Der er ingen menighed i landsbyen, kun én familie som er frelst. Det er helt fantastisk, at disse unge mødes med børnene for at vise dem vejen til Jesus. 
 
Besøg i Norge
For et par uger siden jeg blev inviteret til Norge for at tale i en nystartet rumænsk menighed. Flere personer fra vores menighed i Onești 
er flyttet til Norge, og er blevet en del af menigheden der. Selv om det gør lidt ondt, at mange rejste fra os til udlandet, er vi glade for at de er meget aktive i en sund og levende menighed. Jeg mødte også en af vores naboer der, som arbejder i Norge. Vi beder om at Gud vil arbejde i hans hjerte. 
 
Familien

Så er sommerferien slut. I mandags begyndte Sara og Jonathan i skolen igen. Især Sara er glad for at komme i gang efter den lange ferie. 
Hun er også begyndt til gymnastik igen. Cornel er i denne uge i Lugoj  på Covington Bible Institute, hvor han som altid modtager en fantastisk undervisning. Selvom det er krævende, er det samtidig en stor velsignelse.
 
Bede emner:
Tak for gruppen fra UMO og de børnearrangementer vi har haft. Bed især for børnene fra Cont.
Tak for børneklubben i Tulcea og vores medarbejdere der. Bed for visdom, mod og åbne døre.
Bed for det unge par, at deres valg må bane vej for mange andre par i Poduri. Bed også for menigheden der.
Bed for skolebørnene og deres familier. Mange har været i Onești for at få hjælp i forbindelse med skolen. Vi glæder os til at besøge dem sammen med Britta og Arne i løbet af de næste par uger.
 
De kærligste hilsner med ønske om Guds rige velsignelse
 
Dorthe og Cornel 
 
Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 4. august 2016 fra Rumænien.

 
Kære venner i Kristus
 
Så er der tid til en lille sommer hilsen fra Rumænien. Vi glæder os over Guds kraft og virke i dette land som vi elsker så højt, og hvor vi har været de sidste 10 år. Det er et stort privilegium at tjene Gud i et land med så mange behov og muligheder.
 
Oversvømmelse
I juni måned blev vores område hårdt ramt af oversvømmelse. Da vi efter mange dages massiv regn kunne se, hvor det bar hen kørte vi til Helegiu, 10 km fra Onesti på vej til Albele, hvor Cornel kommer fra. I de 20 minutter, vi var der, kunne vi se hvordan vandet i floden Taslau steg så kraftigt at den hurtigt gik over sine bredder.
 
Vi har efterfølgende været der flere gange for at hjælpe de mange familier, der blev hårdt ramt. Vandet har i mange af hjemmene stået i omkring 2 meters højde, så stort set alt er blevet ødelagt og dækket af det store lag mudder, som vandet efterlod, da det trak sig tilbage. 
 
Sommer afslutning i børneklubben
Sidst i juni havde vi en dejlig afslutningsfest med over 30 børn i Onesti. Vi glæder os over at så mange børn kommer trofast hver eneste weekend, og det synes vi er vigtigt at vise dem. Derfor holder vi hver sommer en afslutningsfest, hvor børnene får medaljer og præmier afhængig af deres indsats i børneklubben i årets løb. Hver uge lærer børnene nye bibelvers som de får point for samt point for at komme, og til afslutningen bliver det så gjort op hvem der har optjent flest point. Det er vigtigt for børnene for det opmuntrer dem til at komme og gøre en indsats.
 
Vi har også været to gange med børneklubben fra Onesti på besøg i Albele og Poduri. Det har været en kæmpe stor oplevelse for børnene, som havde det hyggeligt i den meget flot natur, der findes der. Vi sang, legede sammen og bad med børnene.
 
I kan se video fra vores børnearbejde i 2016 her: https://www.youtube.com/watch?v=fzAUxzHgKMU 
 

 
Sommerlejr
I begyndelsen af juli kunne vi takket være støtte fra Danmark og Norge tage på lejr med 64 børn og ledere fra Onesti og omegn. 
Vi havde en fantastisk uge i det naturskønne område tæt på Voronet klostret, som Dronning Magrethe har besøgt for nogle år tilbage. 
Det var en stor glæde at være sammen så mange ivrige børn, der var omkring 180 deltagere på lejren. 
 
Det er stort at opleve hvordan Gud rører ved de mange børnehjerter, over 50 børn gik frem for at tage imod Jesus som deres personlige frelser. Sådan en lejr gør stor forskel, for mange af børnene kommer fra svære kirkefremmede forhold, bare det at  få 3 måltider mad om dagen er en stor luksus for mange! Vi håber af hele hjertet at vi får mulighed for at tage på lejre igen næste sommer med endnu flere børn.
 
I kan se billeder fra sommerlejr her: https://picasaweb.google.com/106332889570983855526/6306819446035475425 og video her: 
https://www.youtube.com/watch?v=moodozzJBpM 
 
Familien

Lige nu glæder vi os alle fire over at være en tur hjemme i Danmark. Vi har nydt at være med på sommerstævnet på Lindenborg, hvor vi på missionsseminaret fortalte om vores arbejde i Rumænien. Det var også dejligt at høre hvad der rører sig på de andre af DDM's missionsfelter. Jeg og børnene kom til Danmark 2 uger før sommerstævnet og Cornel kom direkte til Lindenborg. Efter et par dage hjemme i Ålborg er vi nu klar til at vende hjem til varmen i Rumænien.
 
Bedeemner:
Bed for de mange familier der blev ramt af oversvømmelse, det tage lang tid at komme ovenpå igen.
Tak for alle de dejlige børn, der kommer i vores børneklubber både i Onesti, Poduri, Albele og Sanduleni.
Tak og bed for alle de børn der tog imod Jesus på lejren, at de må blive bevaret i troen.
Tak for en dejlig tur til Danmark og bed forsat om Guds beskyttelse for os som familie.
 
De kærligste hilsner 
 
Dorthe og Cornel
Kære Venner i Kristus
 
Med tankerne vendt mod Påsken, som I lige har fejret i Danmark og som vi skal fejre om et par uger, sender vi denne hilsen. Må vi i fællesskab trods tidsforskel, mindes hvad Jesus har gjort for os gennem sin død og opstandelse. 
 
Besøg fra Norge
I slutningen af februar havde vi besøg af en flok friske konfirmander fra Norge. Det var en stor glæde både for dem og for vores rumænske teenagere. Torsdag var de en tur i saltminen i Tg. Ocna og de var selvfølgelig med på vores børnemøde fredag. Efter mødet hyggede de sig til langt ud på aftenen med de største af vores børn, som er på deres alder. 
 
8. marts
Igen i år fejrede vi den 8. marts, mors dag, med at dele røde roser med vedhæftet bibelvers ud til alle kvinder på vores lørdagsmøde d. 5. marts. Der blev også sunget sange og fremsagt digte specielt dedikeret til mødrene. Det er hver gang en rørende og stærk oplevelse.
 
Fokus på familien
For godt et par uger siden vi havde et seminar med Ioan Poenar. Han er en dygtig præst og kristen rådgiver. Han talte om den kristne familie, hvordan forholdt mellem mand og hustru, forældre og børn bør være. Det gav stof til eftertanke for mange. Mange familier lider under stress og uløste konflikter.
 
I lørdags havde vi et seminar med præsten Crisitian Stan og en lovsangsgruppe fra Iasi. Seminaret var delt i to sektioner: ”Guds vision for menigheden" og ” Guds vision for familien". Det er vigtigt, at vi som kristne går foran og viser hvad en normal, sund og velfungerende familie er. En familie der lever efter biblens anvisninger, og består af en far, en mor og børn. Det var en rigtig dejlig og lærerig dag.
 
I kan se en lille video fra gudstjenesten i Onești her: https://www.youtube.com/watch?v=fCHou4hETiU
 

 
Konference i Brasov
De sidste par dage har Cornel været i Brasov til en konference for præster fra hele landet. Det var et intensivt kursus med fokus på forkyndelse holdt af Dr. Donald R. Sunukjian og Bill Lawrence, to af de bedste professorer fra Dallas Theological Seminary i USA. Det har været en fantastisk undervisning som Cornel er meget taknemlig for. 
 
Familien
Vi har det godt alle fire, selvom Sara og jeg i løbet af de sidste måneder har været syge og sløje af flere omgange. Men nu står foråret med sol og varme for døren, så det skal nok hjælpe på helbredet. Sara er rigtig glad for at synge og Jonathan er begyndt at spille klaver til lovsangen. Vi glæder os af hele hjertet over at vores børn bruger deres talenter til at prise Gud, hvad mere kan man ønske sig.
 
Bede emner:
Tak for et dejligt besøg fra Norge!
Bed for alle dem der deltog i vores familieseminarer, at undervisningen må gavne og styrke mange familier.
Bed for os som familie at Gud må hold sin stærke hånd over os hver eneste dag.
 
De kærligste hilsner
 
Dorthe og Cornel
 

Nyheds- og bedebrev fra Rumænien
Midt i februar var jeg en tur i Rumænien sammen med Kim Nissen. Det er indtryk fra denne tur, der denne gang er nyheds- og bedebrev. Det var en stor og glædelig oplevelse, at deltage i og være tæt på det inspirerende arbejde der p.t. foregår i og omkring Onesti. Jeg er både glad, ydmyg og en smule stolt over at være en del af disse projekter. Den 1. marts er det 10 år siden Dorthe og Cornel begyndte deres tjeneste i Rumænien.
 
Børneklubberne.
Børneklubben i Onesti begyndte i Dorthe og Cornels lejlighed i 2012, de begyndte med tre børn, og lidt senere kom der to mere til. Nu holdes der hver fredag børneklub i vores menighedslokale for ca. 30 børn. I Albele startede vi børneklub i 2013, der kommer ca. 25 børn, i Sanduleni i 2015, der kommer ca. 25 børn og i Poduri i 2015, der kommer ca. 40 børn. Der arbejdes også på at begynde børneklub i Balaneasa. I alle børneklubberne arbejdes der efter samme koncept som vores klub i Onesti, og Dorthe og Cornel har været drivkraften i at få dem ”op at køre”. Nu arbejder disse klubber med lokale ledere. Teenagere og unge fra klubben i Onesti, samles desuden søndag eftermiddag til samtale og bibelundervisning.
Cornel siger: ”Vi har set behovet for at gøre noget for børnene, og vi er overbeviste om, at det var Guds der ledte os til at starte dette arbejde. Vi fryder os i vore hjerter over, at vi kan være noget for disse fantastiske børn, og at vi kan præsentere evangeliet for dem”.
 
Miraklet i Poduri
Byen Poduri er en by med overvejende roma indbyggere. Mange af dem lever under ekstreme fattige forhold. Hvis ikke man har været der, er det nok næsten umuligt, at forestille sig nøden og fattigdommen.
For ca. 6 år siden begyndte vi at dele tøj og mad ud i Poduri, samtidig blev evangeliet om Jesus Kristus forkyndt. I den periode var der flere, der valgte at følge Jesus. I 2015 begyndte Cornel sammen med Alin (yngre mand der er kommet til tro ved et af Cornels møder i en nabolandsby) at besøge mennesker i Poduri, fortælle dem om Jesus og give dem en bibel. I 2015 blev der også rejst et tippi lignende telt, med plads til ca. 100 personer. Der holder man nu gudstjenester og børneklub. Mange mennesker har de sidste par år taget i mod Jesus, og deres liv er blevet forvandlet. Da vi gik gennem byen, pegede Cornel op mod det område, hvor ham og Alin havde besøgt alle familier, og sagde: ”Mennesker i disse huse levede i umenneskelighed, fattigdom, afhængighed, vold og druk, nu er de helt forvandlet, de læser bibelen og lever efter den, det er et mirakel, der er sket.”  Da vi trådte ind i teltet blev vi modtaget af klapsalver af nogle meget taknemmelige mennesker. På anden række sad flere unge piger, der ind til for kort tid siden var prostitueret og havde levet i afhængighed af stoffer og alkohol, de sang nu med på lovsange og priste den Gud, der havde forvandlet deres liv. I teltet var der denne søndag eftermiddag ca. 40 voksne og 30 børn. Det var en stor glæde at få lov at tale til dem om mulighedernes Gud. Cornel og Alin har tro for, at mange, mange mennesker i dette område vil komme til tro, bl.a. fordi man kan se den stor forskel som livet med Jesus gør.
 
Om formiddagen var vi sammen med ca. 50 mennesker til gudstjeneste i Sanduleni, hvor vi lagde hænderne på, og bad for ca. 15 mennesker, til fornyelse, udfrielse og helbredelse. Det var også et stort øjeblik.
 

 
Skoleprojektet
Der er 77 børn i vort projekt for skolebørn. Mange af disse børn kommer også i en af børneklubberne og ofte dukker deres forældre også op til klubmøde eller gudstjeneste. I marts og april skal vi igen til at købe ind til skolebørnene. Alle børnene ser med stor glæde frem til disse indkøb, hvor de får nyt tøj, sko, skolematerialer m.m. men hvor også deres søskende får del i glæderne. Mange børn har gennem dette arbejde fået bedre muligheder for at få en god uddannelse og senere et job. Når vi besøger børnene og deres familier møder vi altid meget taknemmelige mennesker. Med disse linjer bringer jeg takken videre til jer.
 
Bedeemner
Bed for børnene i klubberne, at de må forstå budskabet og blive bevaret i troen
Bed for de mange nye kristne i Poduri.
Bed for dem der har været afhængig af rusmidler, at Gud vil give dem vilje og styrke til at holde fast.
Bed for de mange engagerede ledere i børneklubberne, at de må bevare entusiasmens.
Bed for Dorthe og Cornel at de må finde styrke, glæde og energi til forsat tjeneste.
Bed om at Gud vil give Alin indsigt, visdom og kærlighed til at tjene i Poduri
Bed for at der forsat må komme økonomiske midler ind, så vi kan forsætte det fantastiske arbejde, der er gang i der ude i Rumænien.
 
Kærlig hilsen
Arne Hansen
Missionsforbundets Internationale Mission.
Orienterings- og bedebrev d. 14. januar 2016 fra Rumænien.
 
Kære venner i Kristus,
 
Så er der igen tid til en rumænsk hilsen. Det nye år ligger foran os fyldt med ubrugte dage, lad os med visdom og kærlighed bruge hver eneste en af dem ind for Herren, til velsignelse for alle omkring os. Vi ønsker at takke jer alle for 2015, jeres forbøn og økonomisk støtte har været en stor velsignelse for vores tjeneste.
 
Julefester for 350 børn
Det er skønt at kunne se tilbage på 4 dejlige julefester i Onesti, Poduri, Albele og Sanduleni. I Onesti tog forberedelserne pludselig en uventet drejning. Det var planen at julefesten her skulle holdes på biblioteket ligesom sidste år. Men en lille uge før arrangementet skulle løbe af stablen blev vi ringet op af bibliotekets direktør, som desværre måtte meddele at det ikke kunne lades sig gøre alligevel. Grundet en stor brand på en natklub i Bukarest 31/10, hvor over 60 personer mistede livet, er biblioteket ind til videre lukket for alle former for arrangementer. Det var jo lidt af et problem, men biblioteks direktør var meget hjælpsom. 
Fordi hun var så glad for vores sidste julefest sørgede hun for at vi kunne få lov til at bruge biografen, som er byens bedste sal. Så det der så ud som et stort problem blev vendt til en velsignelse. Vi havde en fantastisk julefest med over 150 børn, som alle fik en julegave med hjem. Vi havde igen inviteret sangeren Alina Havrisciuc fra den kristne sanggruppe Speranta, og vores egne børn opførte krybbespil, sang og fremsagde digte. Mange af deres forældre var også tilstede.
 
Det var lige så skønne julefester i Poduri, Albele og Sanduleni, hvor ca. 200 børn blev glædet med en julegave. Det er fantastisk at få lov til at gøre noget for de mange børn, som ofte har en vanskelig hverdag. Mange af dem (især dem fra Poduri) har aldrig fået en julegave før. Tak til alle der har været med til at støtte vores julefester. 
 
I kan se billeder her

 
Ioana fra Albele
Da julefesten i Albele var slut og vi var på vej hjem i mørket fik vi på hjertet at besøge 91-årige Ioana. Hun er en af de første der blev frelst i menigheden der. Alle væggene i hendes hjem er flot dekoreret med bibelvers  som betyder rigtig meget for hende. Hun er sengeliggende, fordi hun har fået koldbrand i det ene ben. Selvom hun konstant har voldsomme smerter, er hun fyldt at en dyb himmelsk fred. Hun sagde: ,,Mit ben brænder for Herren, om Han vil helbrede det eller hente mig hjem er Hans beslutning." Det var stærkt at opleve hvor afklaret og uanfægtet hun er midt i pinslerne.
 
 
Hjælp til fattige familier
Vi er igen meget glade for at vi har kunnet hjælpe en del fattige familier med varme, tøj og mad. Mange har det utrolig svært og bare det at få hverdagen til at fungere er en stor kamp.
Kort før jul sad en af vores naboer på bænken udenfor vores blok. Hun var rigtig ked af det, for hun var lige kommet hjem fra sygehuset. Det er svært at være syg og alene, hendes mand døde for nogle år siden, og fra da af er det gået ned af bakke med hendes helbred. Hun sagde at hun har brug for hjælp, men at det er svært at finde nogen. Vi tilbød selvfølgelig vores hjælp. Senere gik vi op til hende med lidt kage og en pengegave i anledning af julen, hun blev så overrasket og fortalte at der aldrig er nogen der gjort noget sådan for hende før. Vi inviterede hende også til vores julefest, som blev en meget positiv oplevelse for hende. Vores største ønske er at hun skal møde Jesus.
 
Familien 
Vi har alle fire nydt at fejre Jul og Nytår sammen med familien i Danmark. Det har været dejligt at hold fri sammen og børnene har for første gang ikke haft ret mange lektier i ferien. Sidste weekend var Cornel en kort tur i Norge for at besøge familien og nogle venner der. Vi fryder os over Guds velsignelse over vores liv og ønsker at tjene Ham også i 2016 blandt det folk vi elsker så højt.
 
Bede emner:
Tak for alle de børn vi kunne glæde med julefesterne. Bed for dem og deres forældre. 
Bed for Ioana og vores nabo som er meget svage og syge. 
Bed for os som familie at Gud fortsat må holde sin beskyttende hånd over os.
Bed for det nye år, der ligger foran os med alle dets glæder og udfordringer.
 
Med ønske om et Velsignet Nytår
 
Dorthe og Cornel
 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite